Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ekorocket
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Esivahvistimen käyttö putkikombon kanssa?
Aika:06.12.2010 18:59
timppis: Myös bufferointi on esivahvistamista. Aiheesta lätinää mm. tuolla: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=15&t=185760&o=20#p9055529
 
Jos bufferointi jätetään laskuista pois, niin arvaukseni on että et tarvitse sen kummempaa esivahvistinta systeemiisi. Jollain putkietusella voisi saada jotain soundillisia juttuja. Mutta toisaalta, sullahan on jo hyvä Fenderin putkietunen käytössä, komboon sisäänrakennettuna, ja silläkin varmaan pärjää. Bufferoinnille sen sijaan saattaa olla tarve, riippuen kitaroistasi, laudan pedaaleista, piuhojen pituuksista yms. Asiaa kannattaa tarkastella ja mietiskellä. Esim. mun oma spedulauta ei käytännössä toimisi riittävän hyvin ilman bufferia.

 
Luulen, että tarpeeni on juurikin bufferointi, johtuen runsaasta määrästä speduja ja piuhastoa. Sinänsä en hae esim. ekstra-overdraivia lisägainin avulla enkä niinkään tavoittele muokattua saundia.
 
Tietysti yksi ratkaisu on yksinkertaisesti vääntää lisää volaa vahvistimesta, Twinistä kuitenkin löytyy tehoa. Intuitiivinen oloni vain keskellä ääntä ja signaalia kitarani ja lautani kanssa treeniksellä seistessä on, että olisi mielenkiintoista kokeilla vaihtoehtoa, jossa vahvariin ajettu signaali on tasoltaan korkeampi.
 
Timppis, millaista bufferia itse käytät?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=196217