Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:varo
Alue:Jazz
Aihe:Aloittelija kyselee tyhmiä..
Aika:04.12.2010 17:56
zorro: "Blokkaa" hyvältä kuulostavia soolojen osia. Näitä selvittäessä huomaat että niitä saman tapaisia ja jopa samoja likkejä esiintyy kaikilla jatsareilla soittimesta riippumatta. Se on sitä kieltä niinsanotusti.
 
Tästä voisin olla vähän eri mieltä. Jatsin harmonia poikkeaa sen verti esim. peruspopista että voi mennä aloittelijalta sormi suuhun noiden plokkailun kanssa. Hyvä homma olisi aloittaa hankkimalla jokin omalle instrumentille sopiva opas jats-musisointiin, niin saisi edes jonkin verran teoreettista pohjaa tukemaan plokkaamista.
 
Myös nuotinlukutaidon kehittämisestä olisi paljon hyötyä, sillä real bookeista yms. soittaminen helpottuu kummasti kun osaa soittaa kappaleen teeman nuoteista tai ainakin pystyy lukemaan sujuvasti sointumerkkejä. Jaco Pastoriuksen mukaan soittajien pitäisi reenata aina jats-stankuista myös melodia, vaikka ei yhtäkään sooloa vetäisi vaan komppailisi siellä taustalla. Ja jos alkuvaiheissa ei oikein plokkailu onnistu, niin esimerkiksi kirjastosta löytyy mukavasti vaikka birdin ja coltranen sooloja nuotinnettuina versioina, mutta harvemmin kitaralle sovitettuina tabien kera.
 
Sitten kun alkaa olemaan vähän hajua musiikista niin toi soolojen plokkaaminen on hyvää reeniä. Eipä tuohon ihan mielettömän kauan pitäisi mennä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=196082