Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mare552
Alue:Muut soittimet
Aihe:Viulunsoiton harrastus maniskaukolle
Aika:03.12.2010 17:03
Viisikymppisenä aloitin kitaransoiton aktiivisemmin, opettelin soinnut ja tuota musiikin teoriaa. Eihän tuo soittaminen kauhean aktiivista ole, mutta kyllä sitä jotain laulaa jollottelee itseään säestäen.
Vuosi sitten ostin maniskan, se on kädessäni vähän väliä, telkkarin mainoskatkoillakin soi ja salkkarit katson usein maniska sylissä :)
 
Tutut melodiat irtoaa korvakuulolla useasti ilman hapuilua, helpommin kuin kitaralla, johtuuko siitä kun sävelet on pienellä alalla ja kvinttivirityksellä, en tiedä.
 
Halvan viulun (Harley Benton 79€) ostin joku vuosi sitten, se jäi pölyttymään kun ei pysynyt leuan alla ja käsi tuntui menevän solmuun.
 
Mutta nyt viime viikolla madalsin kieliä, muotoilin tallaa "pyöreämmäksi" ettei kaksi kieltä soi samaan aikaan. Nyt soittaminen tuntuu jo aika luontevalta.
Hetken harjoittelun jälkeen viulu alkoi pysymään leuan allakin, tosin helposti niska jäykistyy.
 
Keltaruusu ja Moskovan valot alkoi mennä heti melko hyvin (ei toki ihan vireessä eikä ilman soraääniä). Silti olin itse iloisesti yllättynyt ja innostuin viulusta kovasti.
 
Nyt on kiikarissa sähkövilu, se kannattaa varmaan varustaa kunnon leukatuella ja asentaa kielet niin kuin niiden kuuluu ollakin.
 
Eli mielestäni mandoliinin soitto tukee viulun opettelua mahtavasti.
 
Olenko oikeassa, kun tarkoitus sähköviuluun laittaa helposti seurattava viremittari (josta voi tarkistaa, ei tuijottaa), opetella oikeat sormitukset ja kaikkien sävellajien skaalat.
Sävelkorva kyllä toimii melko hyvin, mutta kiva ois treenata lisääkin ja oppia säveliä korvakuulolta, että voi kappaleen aloittaa mistä sävelestä vaan.
Tällä ikää varmaan voi vielä muutamaksi vuodeksi jättää vähemmälle muista kuin ala-asemasta soittamisen, jolloin saa oikean sävelen aina vapaalta kieleltä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=196161