Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kukkola
Alue:Livetoiminta
Aihe:yamaha 02r
Aika:30.11.2010 14:35
pharaox: Kokemuksia yamahan 02r pöydästä. Keikka käytössä millainen? Jotkut kehuu että paremmat etuset kuin ls9 pöydässä.
 
Hieman riippuu mitä siltä odotat. Kyllähän digipöytä monessa mielessä mukava käyttää kun voit presettejä laittaa talteen koneen sisälle ja kutsua niitä sitten tarpeen mukaan. Monesti se yksinkertaisin on kuitenkin kiva käytössä. Jos hankit todella monipuolisen pöydän, niin valta osa sen hienoista ominaisuuksista jää käyttämättä -etenkin jos olet siinä sivussa toimiva äänimies ja muuten olet yksi orkesterin jäsenistä. Silloin harvoin jää aikaa opiskella monipuolisia routtausmahdollisuuksia ja efektejä sekä niiden editointia. Silloin tulee monesti mietittyä että kannattiko laittaa rahaa sellaisiin juttuihin jota ei oikeasti tarvitse. Se on totta että monet uudet ja vähän vanhemmatkin isot ja monipuoliset digipöydät ja uudet pienemmätkin ovat ääneltään parempia kuin Yamahan 0-sarjan koneet, mutta kyllä ne nyt kuitenkin monet samankokoiset analogiset pesee ominaisuuksilla ja äänillä -ainakin niin monen käytössä olevat Behrut, Phonicit yms.
 
Itselläni on 01V ja läppärillä C-Console softa jolla hallitaan tuota pöytää. Minun käytössä ihan toimiva peli ja tuon ohjelman kautta ei ole rajaa presettien määrässä. Samoin editointi tietokoneen näytöllä on ihan eriluokkaa kuin laiteen omalla näytöllä.
 
Tässäkin on se tuttu lause voimassa "Rahalla saa ja hevosella pääsee". Kurkistus lompakkoon saattaa helpottaa monesti valintaa:-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=195992