Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pauli Lappalainen
Alue:Livetoiminta
Aihe:AV-alan kouluun uutta kalustoa.
Aika:25.11.2010 07:42
Hyviä asioita on mainittu ja tässä sitten yksi hommaa vaikeuttava tekijä.
 
Koska kyseessä on kuitenkin oppilaitos, joka toimii nk. julkisella rahoituksella niin suureksi ongelmaksi tulee tarjouskilpailutus ja hankintasäännöt. Ei vaan mitenkään voi ostaa sitä, mikä olisi kivointa ja mukavinta.
 
Tuollaisella budjetilla mentänee vahvasti kansalliseen kilpailutukseen ja sitä kautta tulee monia mutkia matkaan esim. käytetyn kaluston hankkimisessa ja laitteiden speksaamisessa. Homma menee hankalaksi siinä vaiheessa, kun et voikkaan käyttää tarjouspyynnössä tiettyjä laitteita esimerkkinä vaikapa laadun määrittelynä, vaan joudut hankkimaan hilavitkutin X:n joka täyttää seuraavat speksit....
 
Ongelma tuossa tulee silloin kun esim. haluat propäätevahvistimen, kaikki alan ihmiset tietävät että tuotemerkit X,Y ja Z ovat pro-laitteita ja Ä tai Ö ovat kiinalaisia kopioita. Kuitenkin paperilla ja esitteiden mukaan kaikki nuo täyttävät samat tekniset spesifikaatiot mutta hintaluokassa on 10 kertainen ero. Perustele tuo sitten hankintapäätöstä tehtäessä talousihmisille, joille kaikki vehkeet ovat pelkkiä kustannuksia, varsinkin kun hankintaohjeissa hinta on esim. 70% määräävä tekijä.
 
Tällaista vain muistutuksena siitä, että julkisrahalla tehtävät hankinnat eivät ole ihan niin suoraviivaisia kuin yritysmaailmassa ja yksityisillä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=195869