Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Casio Man
Alue:Koskettimet
Aihe:Korg vai roland
Aika:24.11.2010 22:14
Nyt kun perikunnan iltakitinä on vaihtunut suloiseen tuhinaan, voinen vielä laatia jokusen perustelun suosituksilleni...ainakin siihen saakka kunnes vaimo alkaa kitistä.
 
Pa50 vaikutti minusta turhan isolta komproissilta kuitenkin edelleen kalliiksi koneeksi. En ole varma, nyt en löytänyt tähän hätään todistetta, mutta muistaakseni pa500:ssa on valtavasti suurempi aaltomuisti ja 50:ssä on selvästi halpiksemmat soundit. 500:n arsenaali on aika tinkimätön ja se kuulostaa isommiltaan. Sen säästötoimet huippumalleihin nähden on lähinnä samplerin puuttuminen ja heikommat koskettimet. 500:ssa on myös kosketusnäyttö, jota itse arvostan SUURESTI. Rolandin GW:stä en ole pitänyt mistään, ne ovat olleet aika lähellä Anttiloiden kiippareita. E-50 on mielestäni Rolandin ainoa kunnollinen sopuhintainen säestäjä. Harmi kyllä, niitä ei enää valmisteta, mutta josko sieltä pian tulisi uusi malli. Namm -messut ovat pian jo ovella ja Rolandin muut tuotelinjastot ovat vielä kurantteja.
 
Karma ei ole säestystoiminto per se, mutta se saattaisi käydä arrangermiehellekin. Siinä on hivenen säestystoimintoa enemmän taikaa, sillä se ei perustu kuvioihin vaan on...hmmm...musiikkigeneraattori, joka tuottaa musiikkia reaaliajassa muun muassa soittajan sormia herkeämättä kuunnellen, eikä jumputa tasapaksua kuviota huomattavan pitkästyttävästi. Sen kanssa jammailu on mielettömän nastaa, mutta ruotsinlaivakeikkaa voi haitata se, että nykyiset Karma-vehkeet eivät osaa tehdä fillejä ja Karmojen säestysten(ns. GE:t) laatiminen on sen verran kinkkisempää, että suomikomppeja taitaa olla turha odotella löytävänsä mistän foorumeilta...taikka mistään. Toisaalta musiikkia voi varioida liukusäätimillä hienostuneemmin ja näitä justeeraamalla taustalla pyörivien monimutkaisten parametrien takaa voi löytyä henkilökohtaisempia sovitusajatuksia ihan käden käänteessä ja aian fiiliksen mukaan. Tsekkaa ihmeessä demoja.
http://www.youtube.com/watch?v=sWKUOof6kvQ
ja toimiikohan tämä:
http://www.karma-lab.com/vp/klvp2.html?playID=40
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=195856