Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Totofan
Alue:Livetoiminta
Aihe:AV-alan kouluun uutta kalustoa.
Aika:24.11.2010 16:16
Joo.
 
Opiskelen Heinolassa, koulutuskeskus Salpauksessa media-assistentin virkaan. Eli työttömäksi ollaan kovaa vauhtia menossa, heh..
 
Tilanne nyt kuitenkin semmoinen, että koulu saa vuodenvaihteen jälkeen 30000 euroa käyttöönsä uuden tapahtumatekniikan ostamiseen. Tolla rahamäärällä hankittaisiin luultavasti jonkinlainen uusi PA, äänipöytä, nykyiseen (lähinnä konventionaalista tavaraa sisältävään) valokalustoon lisäystä, uusi valotiski yms..
 
Kamojen käyttö on niin värikästä kun olla ja voi, pitäisi pystyä tekemään samoilla kamoilla pientä teatteria kun taas sitten veivaamaan kohtuullisesti jotain rokkihommiakin. Gaala-tyyppiset sisustusjututkin pitäisi taittua, yms.. En tarkoita kuitenkaan sitä, että pitää satsata 10000 euroa uuteen langattomaan mikrofonisysteemiin kun kerran teatteria pitää pystyä tehdä, vaan että tämmöistä yleispätevää tavaraläjää olisi tarkoitus hankkia.
 
Koululta tosiaan löytyy jotain perus himmenninkalustoa, PAR-kannuja, manfrotto-telineosastoa yms.. Äänikalusto vaatisi uudistusta enemmänkin, jotain mikkejä ja piuhaa löytyy mutta uusi PA olisi kyllä ainakin mun silmissä ihan tarpeellinen. Jotain aktiivisysteemiä mietiskelin, tyyliin 2 x sub + yläkerta /puoli. Tiskiksi joku perus, mutta kuitenkin riittävä. Kanavia ehkä se 16 kpl. Räkkitavaraa ei tarvitse aluksi olla kauheasti, mutta jotain perustyökaluja kaipaisi. Tyyliin juuri master EQ + jotain kompuraa + joku perus multiefekti. Ehkä jotain mikkejä yms..
 
Valopuolelle ehkä jotain ledivehkeitä, tyyliin ledibareja tai jotain pesuritavaraa. Värinvaihtajaa ehkä? Uusi tiski olisi tarpeen, itse mietin Chamsysiä PC-laudan kanssa. Se voisi olla sopivan taipuvainen moneen juttuun..
 
Mun pointti oli se, että olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä ja mahdollisia suosituksia et mitä kannattaisi hankkia. Mua itseä pyydettiin miettimään, että minkälaiselle kalustolle olisi tarvetta ja mitä se mahdollisesti olisi. Suhteellisuus on tärkeä juttu tässä, ei välttämättä kannata sitä ihan kalleinta ostaa, mutta mihinkään paskaan on myös turha lähteä sijoittamaan. Eli jonkinlainen kultainen keskitie olisi se ihannepäämäärä tässä jutussa.
 
Keskustelua, pliis!
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=195869