Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Guitar_Miller
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Varma tie viihde muusikoksi?
Aika:23.11.2010 22:43
Sen kaiken kaveeraamisen ja hyvänä tyyppinä olemisen lisäksi pitää ihan oikeasti osata myös soittaa. Tuntuu jotenkin, että kysyjä on vielä tosi kaukana haetusta viihdeorkesteripestistä, kun tällaista pitää kysyä. Eikä sillä, saa/pitääkin kysyä, jos ei tiedä kuvioita.

Konservatoriot antavat tosi hyvät ja monipuoliset valmiudet ammattimuusikon hommiin. Aika paljon pitää tietty halua ja lahjakkuutta olla, jotta noihin edes pääsee opiskelemaan.

Konservatorio ei tietty takaa ammattimuusikon osaamista/taitavankaan soittajan työllistymistä, kaikki on kuitenkin itsestä kiinni.

Kyllä noi telkkarissakin näkyvät viihdeorkesterihahmot on pitkän keikkataustan omaavia ammattisoittajia. On tehty laivat ja räkäkuppilat...

Varma tie viihdemuusikoksi on perustaa oma viihdeorkesteri. Ja ei kun keikkoja haalimaan.

 
Kyllä mää soittaa osaan. :D 7-vuotiaasta saakka altto saxofonia soittanu ja nyt kumminkin 18 vuotias (11 vuotta soitettu siis). Tampereen konservatoriolla aluks ja suoritettu 1/3, 2/3, 3/3 ja iso 1:nen/D tutkinto (+kaikki niitä vastaavat teoriat)... Mutta nytten kun oon siirtyny klassiselta pikkuhiljaa vähän niinku pop/jazzin puolelle niin se "nouseminen" / "etenemis puu" siellä on mulle vielä vähän utusta ja tuntematonta. Kun Klassisella puolella se on niin selkeetä, että kaikki menee Sibelius akatemiaan josta pääsee piireihin ja rahallista keikkaa pukkaa ulkomaillakin (asun klassisessa perheessä, äiti ammatti viulisti ja veli Sibelius akatemiassa sellistinä. Niin tiedän).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=195761