Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jalasju
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:20.11.2010 13:36   (muokattu 20.11.2010 23:16)
JeanK: Jalasju, jos kotiosio on erillinen, ei järjestelmäosion tarvitse olla kovin iso. Olen käyttänyt noin 20 G:n kokoa. Jos ei käytä erillistä kotiosiota, tarvitaan tilaa paljon, koska esim. Ardourin taltiot ovat isoja.
 
Neuvovat, että musiikkiin käytetyn järjestelmän osio tulisi sijoittaa kiintolevyn ulkolaidalle, niin toimii vikkelimmin. Osioin siksi oman tuplabuuttaussysteemini niin, että toisen kiintolevyn ulkolaidalla on Ubuntu ja toisen ulkolaidalla on koneen mukana tullut Windows ja edelleen molempien kiintolevyjen sisäosat ovat (ristikkäisesti, Windows-järjestelmän levyllä on Ubuntun säilö ja U:n levyllä W:n) säilöosioita.
 
Ubuntu minimal vaikuttaa hyvältä, olen päässyt suorituskykyisemmällä koneella sujuvasti n. 1 ms latenssiin. Jos käyttää raskasta VST-liitännäistä, latenssi on vajaa 3 ms.

 
Ensinnäkin kiitos vastauksestasi.
 
/home-osio on erillinen ja harkitsin käyttäväni projektien kanssa ulkoista USB-kiintolevyä. En aio käyttää audiojärjestelmää mihinkään muuhun, joten siitä asennuksesta ei ihan hirveän turvonnut tule ainakaan.
 
Mitenkä muuten voi määrittää mihin kohtaan kiintolevyä osio sijoittuu?
 
Latenssit kuulostavat kyllä hyviltä! Muuten... mikähän USB-äänikortti kannattaisi Linux audiotyöaseman kanssa hommata? 2-N inputtia pitäisi olla. En ole aivan varma vielä minkä kokoisella lähteä liikenteeseen, joten vinkkejä kaivataan kaiken kokoisista - esim. Presonus Firepod.
 
EDIT: Ja kone on kannettava:
IBM T60P type 2008.
Genuine Intel(R) CPU T2600 @ 2.16GHz
3 GB muistia
256MB ATI Mobility FireGL V5200
100GB HDD
 
Vaikuttaa Edirol UA-25EX ainakin tuetulta ja varteenotettavalta vaihtoehdolta.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394