Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Objectif Lune
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Jeesiä pedaalien kanssa!
Aika:19.11.2010 16:03
akuorela: Tätä usein nähtyä mielipidettä en ole henkilökohtaisesti ikinä ymmärtänyt. Aika samalta mun mielestä kuulostaa kahdentonnin Gibsoni ja Harley benton jos niitä soittaa microcuben läpi, tai vaikka vähän kalliimmankin matopurkin läpi. Pikemminkin päinvastoin, vasta kun vahvistin alkaa olemaan kohtuullista tasoa alkaa huomaamaan eroja kitaroissa.
 
Mielipiteistä ja makuasioista voi onneksi kiistellä loputtomiin. Olettaen, että käytössä on peruslaadukas vahvistin, saman kitaramallin sisällä eroja voi olla niin, että päätä huimaa. Jopa ilman mitään vahvistinta erot kahden täsmälleen saman hintaisen Fenderin välillä voivat olla uskomattoman isoja (kävin juuri koittamassa ja hämmästyin erosta). Ei sitä kuollutta soundia pelasta mikit tai vahvistimet.
 
Tietenkin harjoitteluvahvistimet, joiden ei edes ole tarkoitus kuulostaa ihanalta vaan joiden on tarkoitus soida jotenkin hiljaisella volumella, eivät tuo kitaroiden soundia parhaalla mahdollisella tavalla esiin. Ja jos kaiuttimen ja kitaran välillä ääntä on särötetty rankalla kädellä, voi se kuulostaa kovin samalta eritasoisilla kitaroilla. Siitä en tiedä, kun en kovin rankoista säröistä niin välitä.
 
Vaikka en mikään hirvittävän kokenut sähkökitaroiden maailmassa ole, niin uskallan ihmetellä miten hyvä kitara ja huono kitara voivat kuulostaa aika samalta vahvistimen läpi, jos toinen kuulostaa jo ilman vahvistinta paljon paljon paremmalta?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=195433