Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:keskiorv
Alue:Koskettimet
Aihe:modulaarisyntikat
Aika:17.11.2010 10:09   (muokattu 17.11.2010 11:58)
Kertokaa rakentajat mistä tuo lähtee liikkeelle? Mikä yksikkö on ns. ydin ja mitä muuta siinä pitäisi olla?
 
Homma lähtenee liikkeelle (ja samantien lapasesta?) parhaiten Muffwigglerin forumin kautta:
http://www.muffwiggler.com/forum
 
Tuolta saa todella paljon hyvää infoa ja perustietoutta. Myös tyhmiin aloittelijakysymyksiin vastataan yleensä suhteellisen asiallisesti.
 
Modulaarissahan ei varsinaisesti ole olemassa mitään ydintä. Em. forumin kautta saa kuitenkin kätevästi tietoutta siitä, minkä tyyppisiä moduuleita tarvitaan mihinkin tarkoitukseen ns. välttämättä. Lähtökohtaisesti lienee tarpeellista hommata ainakin Midi/cv -muunnin (jos aikoo käyttää midikoskettimistoa), väh. yksi oskillaattori, joku filtteri, VCA, ja LFO. Lisäksi sitten kaikkea kivaa.
 
Ensimmäinen suuri ratkaisu on tehtävä jo siinä, minkä standardin (paremman termin puuttuessa) mukaista vekotinta alkaa väsäämään. Huokein ja selvästi laajimman moduulitarjonnan omaava "standardi" on ns. Eurorack. Esim. Doepferin moduulit ovat eurorackiin sopivia. Jos rahnaa riittää voi tietty alkaa rakentamaan vaikkapa Buchlaa tai Sergeä. Näissäkin asioissa auttaa Muffwiggler.
 
Sitten täytyy tietysti ratkaista se, millaiseen laatikkoon synansa aikoo väsätä. Valmis ratkaisu vai DIY? Tässä(kin) kohti mahdollisuuksia on käytännössä rajattomasti. Valmiit boxit on todella suolaisen hintaisia, esim näin:
http://www.thomann.de/fi/doepfer_a100p9_koffer.htm ,joten itse tekeminen on houkuttelevaa. Ainakin MFB valmistaa kätevää diy-frameihin käypäistä virta- ja midi/cv -kokonaisuutta, jolla itsetehdyn modulaarin saa ns. virtoihin.
 
Jos valinta on Eurorack, löytyy avuksi kätevä planner: http://www.modularplanner.co.uk/
 
Sitten vain shoppailemaan! Takaan, että rahoista pääsee kätevästi eroon (vaikka pulju onkin itse asiassa hyvin kohtuullisen hintainen) esim. täällä:
http://www.schneidersladen.de/en/
 
Itse olen aloittanut ns. nollatiedoilla, ja em. forumin avulla alan ehkä jo jotain pientä asiasta ymmärtää. Ensimmäiset moduulit ovat matkalla kohti Suomea, ja eurorack alkanee saamaan fyysistä muotoa lähipäivinä. Kutkuttavaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=185172