Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Zeeboo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Häirion suojaus
Aika:15.11.2010 15:26
JPHe: Kannattaa muistaa, että huonosti tehty häiriäsuojaus on antenni, joka kerää häiriöitä. Tämä on yleensä parempi muistaa, kuin yrittää rakentaa jotain Faradayn häkki yms ymmärtämättä asiasta sen enempää. Kannattaa ennemmin yritää opiskella oikea oppista maadoittamista, koska sen optimointi tuottaa yleensä paremman lopputuloksen.
 
Näinpä.Vaikka saattaa tuntua hätävarjelun liiottelulta, kytken myös soittimen päässä maat tähteen.
 
Permebiiliuuskerroin antaa yhteyden magneettivuontiheyden ja magneettikentän suhtelle. Yleensä diamagneettiset(esim kulta, kupari) ja paramagneettiset(esim ilma, alumiini) aineet on lähellä permeabiilisuudessa lähellä 1. Ferromagneettiset aineet ovat sitten parempia, esim teräs 2000. myymetalli voi olla esim 100 000. Aisia kansan omaisesti tarkoittaa sitä että magneetinen aine suojaa magneettikentältä.
 
Suprajohtavaksi tehty peltivuoraushan olisi tähän tarkoitukseen permeabiliteettinsä puolesta oiva aine =D. Mutta tosiaan, häiriösuojaus on tosiaan oma taiteenlajinsa, ja muuttuu sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä suuremmaksi taajuudet kasvavat. Omissa soittolaitteissa olen pyrkinyt käyttämään samoja konsteja kuin RF vempeleissä. Tosin, joskus käy niin, ettei niitä kenkiä piisaa enää suutarin lapsille...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=195543