Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Livetoiminta
Aihe:Laulukamojen päivitystä
Aika:15.11.2010 10:35
Noniin, nostetaanhan vähän tätäkin - siinä toivossa, että toisille amatööreille on jatkossa jotain iloa näistäkin kokemuksen murenista.
 
Poistin torilta 2x15 alueisen graafisen EQ:n, ja eilen se oli ensikertaa tositoimissa.
 
Toinen kanava uhrattiin basarin edessä olevan 58-kopsun säätelyyn. Alle 40Hz kokonaan pois (ei se 15" subbanen niitä edes toistaisi), 40...60 alueelle pikku boosti, 200-400 kieppeille kuoppaa ja muutamaan kilohertsiin pikku korostus. Kyllä lähti jytkettä ja napsua ihan eri malliin kuin ennen.
 
Muuten rumpumikitys hoidettiin 57-kopsulla, joka suunnattiin jostain puolen metrin päästä pikkutomien puoleenväliin. Toimi kuten haluttiin, eli nosti enimmäkseen tomeja, mutta myös jonkinverran virveliä, ei kuitenkaan juuri peltejä.
 
Toinen EQ:n kanava uhrattiin sitten monitorikaiuttimen kierronestoon. Pikkaisen kierron rajalla vingutellen löytyi todella helpolla kolmet eri kiertotaajuudet, jotka sai käännettyä pois. Tämänjälkeen alkoi kierto "kaikilla" taajuuksilla. 31-kaistaisella tai parametrisella eq:lla olisi ehkä löytynyt vielä jotain, mutta hyvin tuntuu tässä käytössä riittävän tuo 15 kaistaakin.
 
Lopputuloksena oli huomattavan paljon selkeämpi ja kovempi laulumonitorisoundi. Ja minä kun luulin aiemmin, että hyvin sieltä kuuluu...
 
Kokonaisuutena paras 60 euroa, mitä on tullut tähän hommaan käytettyä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=194559