Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tomaattiorava
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Apua akustisen mikitykseen?
Aika:14.11.2010 21:23   (muokattu 14.11.2010 21:26)
trunkki: Terve! Omistan Yamahan teräskielisen akustisen kitaran ja haluaisin saada sen mikitetyksi. Budjetti on n.100-150e + mahdolliset asennuskustannukset. Minkä tyylinen (kiinteä)mikrofoni tällä hinnalla olisi järkevintä ostaa? Mikitys tulee enemmänkin live-esiintymisiä varten kuin äänittämiseen. Täytyykö mikin lisäksi ostaa vielä esivahvistinkin ja jos täytyy, niin meneekö hinta yli budjetin?
 
Olenko ymmärtänyt oikein, että piezomikrofonit pitää asentaa jotenkin tallan alle? Onko talla silloin irroitettava? Onko asennus syytä jättää ammattilaiselle vai onko se mahdollista ihan kotikonsteinkin asentaa ilman mainittavan arvoisia riskejä? Akkuporakone ynnä muut perustyökalut löytyvät mutta ei mitään sen teknisempää.
Kiitos kaikille auttajille!

 
Piezo on käytännössä pätkä sähköjohtoa joka lykätään tallaluun alle (eli se valkoinen pala tallassa minkä päällä kielet lepää) ja jatkuu pienestä reiästä kopan läpi esivahvistimeen joka yleensä on kiinnitetty kitaran kylkeen sahattuun sopivan kokoiseen koloon. Eli esivahvistin myös tarvitaan.
Tallaluu harvemmin on koppaan erikseen kiinnitetty koska viritetyn kitaran kielet pitävät sen aika visusti aloillaan.
Kuitenkin kannattaa luultavasti sijoittaa kotimaista tekoa olevaan B-Band mikitykseen.
Johdon pätkän sijasta tallan alla on ohut pala "soivaa kangasta" mistä en ite juuri ymmärrä mutta googlettamalla varmasti löydät lisää tietoa.
Jokatapauksessa se toimii paremmin (varsinkin lavalla) kuin piezo, laajempi dynamiikka ja tasapainoisempi saundi.
Ja luultavasti sekä mikki ja esivahvistin + asennustyö mahtuu nippanappa budjettiin http://www.thomann.de/fi/bband_a12n1470.htm
Eli jollet ole artesaani sekä sähkömies, kannattaa asennus ehdottomasti teettää ammattilaisella.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=195595