Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stone
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Ajatuksia "halvemmista" Ibanez + Abertone akustisista ym.?
Aika:14.11.2010 12:09   (muokattu 14.11.2010 12:26)
Olen ollut aikeissa hankkia sähkökitaroiden vastapainoksi metallikielisen akustisen ja tarkoitus olisi opetella ainakin sormisoittoa sillä ja todennäköisesti myös akustista bluesia.
Sähkökitaraa olen harrastanut "toistakymmentä" vuotta (silläkin osiolla paino sanalle; harrastus) ja akustinen/rauhallisempi ilmaisu on alkanut myös viehättää.
Tarvitsisin hieman opastusta soittimen valintaan, koska olen siis harrastelija, niin eiköhän ole paras ostaa silloin budjettisoitin, jossa hinta/laatu kohtaavat.
Ajattelin, että jos soittimessa olisi soololovi, niin se voisi olla käytännöllisempi vai vaikuttaako tuo lovi paljon sointiin, jos siinä ei olisi sitä?
Sitten toinen juttu; olen miettinyt, että pitääkö olla elektroakustinen vai pelkkä akustinen.Elektroakustisella tietysti saisi soundia hieman muokattua, mutta tarvinko sitä, niin en osaa sanoa.Tavallinen akustinen olisi tietysti halvempi. Samat kysymykset kuten em. voisi esittää että; kokopuukansi vai laminoitu, mutta muistaen, että kitara tulee puhtaasti harrastus/itseopiskelu käyttöön ainakin nykyisekllään. Mahdollisesti menen jossain vaiheessa myös kansalaisopistoon kitaran kanssa, joten luulettekko, että ihan sellaisella Hyvä hinta/laatu (laminoitukansi) perusversiolla pärjäisi jonkin aikaa, kun budjettini olisi max. 200,- , mutta mielellään tietysti paljon edullisempikin kelpaisi.
 
Tällaisen Ibanezin olen huomioinut, joka voisi lähteä siihen 200,- hieman tinkaamalla (ei kuitenkaan tuolta).
 
http://www.dv247.com/guitars/ibanez … ctro-acoustic-guitar-natural--60935
 
Tällä liikkeellä näyttäisi olevan useampikin budjettipuolen akustinen. Oikeastaan Kiinnostaisi melkeinpä eniten tietää millainen olisi tuo ihan perus AGS101 metallikielinen.
Elektroakustisista AGS102E sekä AGS103E (kokopuinen) ainakin näyttävät varsin mallikkailta.
 
http://www.abertone.com/akustiset_e … roakustiset_kitarat.html#detaljerad
 
Herättääkö mitään ajatuksia tai olisiko jotain lisättävää mitä minun pitäisi ottaa huomioon kitaraa valitessani tai kenties jotain lisä ehdotuksia?
 
T. Jussi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=195579