Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mr. Speed
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ibanez RG1527 Vai Ibanez S7420?
Aika:12.11.2010 13:38
ubik: jaa millähä tavalla mutupaskaa? itellä ollu toi rg1527 ja mahonkine 7-kieline sekä mahonkine 6-kieline ja rgn 6-kieline versio.
 
ja jos kysytää kumpi parempi a vaiko b ni pitääkö miu jotenki samperin tarkkaan perustella minkä takia suosin vaihto ehto a:ta enempi ku vaihtoehto b:tä?

 
Se, että basswood sopii paremmin mataliin vireisiin. Itelläni on ollut mahonkikeppiä, lehmuskeppiä ja leppäkeppiä. Yllättäen parhaiten mataliin vireisiin on istunut mahonkikeppi vaahterakannella. Tosin "periaatteessahan" sen pitäisi olla muuten tummasoundinen, koska siinä on neckthru ja kiinteä talla. Taas K7 oli ilman kantta, vaahterakaulalla ja ruusupuuotelaudalla.
 
Paskaa on nää yleistykset "mahonkinen keppi on tosi tumma ja mutanen". Jos näin on kyse on jostain muusta kuin mahongin ominaissoundista. Kyse on kaulaliitoksen laadusta, tallasta, kielistä, soittotatsista, kitaran lakkauksesta yms. Jos mahonkinen keppi on tosi tumma ja mutanen, tarkottaa se, että jotain on pielessä. Tietysti yleisesti mahonki soundaa "lämpösemmältä" kuin vaikkapa lehmus.. Tosin kun on kyse Ibasta, yleisesti pulttikaula ja floikka tekee soundista ohkasemman, jota ei mielletä "lämpöseks". Mun tummasoundisin peli on ollut neck-thru Jaska leppärungolla, vaahterakaulalla ja eebenotelaudalla. M-netin mukaan tuon pitäs olla HIIIRMUSEN kirkas, ja vielä oikein puukko kun JB:kin on tallassa. Fakta on se, että ko keppi oli sen verran paksusti lakattu, että se oli todella tumma soinniltaan.
 
Niille, jotka ei jaksa lukea koko paskaa, niin pointti on siinä, että yksittäistä osaa ei oikein voida määrittää "paremmaksi" johonkin. Kitara on osiensa summa. Kaulaliitos, tallaratkaisu, mikit, kielet, soittotatsi.. Nuo vaikuttaa kitaran soitiin todella voimakkaasti. Puissa puhutaan lähinnä vivahde-eroista. Hyvin tehty mahonki keppi, mahonkikaulalla, ja vaikka mahonkiotelaudalla soi paremmin Ö-vireessä kuin huonosti tehty lehmuskeppi vaahterakaulalla, floikalla ja eebenotelaudalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=195001