Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pompom
Alue:Bassot
Aihe:Steinberger Spirit?
Aika:09.11.2010 19:57
Minulla on ollut kymmenkunta vuotta XT25. Kuten edellinen kirjoittaja mainitsi, sen kaula on jokseenkin oudon tuntuinen käteen, ja basso roikkuu kaulassa hiukan hassussa asennossa. Soundia tosin saa muutettua lähemmäs klassista graffa-Steinien soundia vaihtamalla kieliksi half-woundit (löytyy Status Graphitelta http://www.status-graphite.com/status/frames/index_home.html). Doubleball-kielet maksavat hiukan ylimääräistä vaihtaessa. Haitaksi voi tuossa viisikielisessä mainita myös kielten pienen välin (13mm), joka vaatii vähän treeniä normibasson jälkeen. Intonaation säätäminen on hankalampaa kuin normibassolla, eikä kunnon murinoita oikein irtoa ilman equttamista. Mutta lavaton basso on itsessään hauska, jos mainitut puutteet eivät ärsytä liikaa.
 
Puutteistaan huolimatta en omasta XT:stäni tule koskaan luopumaan, on todella omanlaisensa soitin. Hauskinta mitä tiedän, on laittaa säröefektejä perään ja ärsyttää sillä kitaristipuolisoani:-)
 
Nyt jos etsisin lavatonta puista Steinbergerin halpisbassoa, XZ olisi ehkä mielekkäämpi valinta? Niitä ei tosin taida olla liikkeellä yhtä paljon kuin XT:eitä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=195059