Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Akiman
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Swans
Aika:03.11.2010 11:50
LEGENDAARINEN SWANS ENSI KERTAA SUOMEEN
 
Ti 10.5.2011 Tampere, Klubi +James Blackshaw (UK)
Ke 11.5.2011 Helsinki, Tavastia +James Blackshaw (UK)
 
Syyskuussa kahdennentoista studioalbuminsa julkaissut yhdysvaltalainen Swans saapuu ensi vuonna vihdoin ja viimein Suomeen. Yhtye esiintyy Tampereen Klubilla 10. toukokuuta ja Helsingin Tavastialla seuraavana iltana. Lämmittelijänä kummallakin Suomen keikalla nähdään arvostettu brittiläinen kitaristi James Blackshaw.
 
Nokkamies Michael Giran New Yorkissa vuonna 1982 perustama Swans on luonut täysin omanlaisensa soundin, jossa yhdistyvät hyvin erilaiset musiikkityylit aina varhaisesta post-punkista metalliin, bluesiin ja jopa jazziin. Swans oli yksi 70-luvun lopun New Yorkissa syntyneen no wave -musiikkisuuntauksen luojia, ja heitä onkin pidetty niin taiderockin, vaihtoehtoisen metallimusiikin kuin industrialinkin kantaisänä.
 
Bändin uran alkuaikoina brutaalia noisepunkkia henkineet keikat olivat aggressiivisia, hypnoottisia ja korvia huumaavan kovaäänisiä, minkä takia yleisö voi toisinaan pahoin ja virkavalta saattoi keskeyttää yhtyeen konsertteja. Kosketinsoittaja/vokalisti Jarboen liityttyä yhtyeen riveihin 80-luvun lopulla alkoi uusi aikakausi Swansin historiassa. 80-luvun lopun ja 90-luvun Swans-julkaisuja leimaakin rauhallisempien ja akustisempien elementtien käyttö sekä soundimaailman laajentaminen folkin, ambientin ja jopa maailmanmusiikin suuntaan. Swans on vuosien varrella toiminut merkittävänä väylänä monille vaihtoehtoartisteille, sillä yhtyeen riveissä ovat eri aikakausina vaikuttaneet muun muassa Thurston Moore (Sonic Youth), Anton Fier (Voidoids, The Feelies) ja Vinnie Signorelli (Unsane, Foetus).
 
Swans hajosi vuonna 1997, jonka jälkeen Gira jatkoi oman Young God -levymerkkinsä pyörittämistä ja keskittyi soolouraansa sekä Angels Of Light -yhtyeeseensä. Swans kokosi rivinsä uudelleen tämän vuoden alussa, ja nykykokoonpanoon kuuluu Giran lisäksi yhtyeen riveissä vuosien varrella vaikuttaneet Norman Westberg (kitara), Christophj Hahn (kitara) ja Phil Puleo (rummut), aiemmin muun muassa Services-yhtyeessä soittanut Chris Pravdica (basso) sekä rumpali Thor Harris (Angels Of Light, Shearwater).
 
Swansin tuorein albumi "My Father Will Lead Me Up A Rope To The Sky", joka on samalla yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto neljääntoista vuoteen, ilmestyi Giran omalla levymerkillä 21. syyskuuta. Levyllä vierailevat muun muassa Devendra Banhart, Mercury Rev -yhtyeen Grasshopper sekä R.E.M.:issä ja Ministryssa vaikuttanut Bill Rieflin. Yhtye on syksyn aikana esiintynyt niin Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassakin ja syksyn kiertue jatkuu pitkälle joulukuuhun. Keväällä bändi palaa Eurooppaan ja esiintyy Suomen lisäksi muun muassa Roadburn-festivaaleilla Hollannissa. Giran mukaan yhtye keskittyy paluukiertueellaan lähinnä uuden levyn ja kahden ensimmäisen albuminsa "Filthin" (1983) ja "Copin" (1984) materiaalin esittämiseen. Suomen keikat järjestetään Fullsteam Agencyn ja SUE-lehden yhteistyönä.
 
LIPUT:
Myyntiin Tiketissä ma 8.11.2010 klo. 09.00.
Tampere: 22 EUR +mahd. toimituskulut.
Helsinki: 25 EUR +toimituskulut. Ovelta 27 EUR.
 
SWANS (USA)
This is the ultimate Michael Gira record Dusted Magazine
A majestic return BBC
A carefully crafted nightmare, what Nick Cave would sound like if he wasnt a vaudevillian, 4.5/5 Tiny Mix Tapes
8/10 Drowned In Sound
Swans return with a thunderous tour-de-force Mojo
Noise-punk gods obliterate us again, for our own good, 8/10 Spin
One of the definitive albums of the year Brainwashed
A new chapter for a legendary band Rock-A-Rolla
4/5 Rumba
 
http://swans.pair.com
http://www.myspace.com/swansaredead
http://www.myspace.com/jamesblackshaw
http://www.younggodrecords.com
http://www.sue.fi
http://www.fullsteamagency.com
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=192634