Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:apenaattori
Alue:Kilpailut
Aihe:Roots-skaba 151 äänestys
Aika:22.10.2010 23:46   (muokattu 22.10.2010 23:48)
Joo ajattelin nyt kommentoida. Kuuntelen vedot aika kriittisesti ja viimeksi syntyi vähän jälkipeliä niin en ole viitsinyt julkistaa kommenttejani. Nyt tuli kuitenkin fiilis leikkiä vähän musiikkikriitikkoa. Pysyin tyylilleni uskollisena ja koitin löytää kehityksen paikat ja pukeat fiilikset mahdollisimman hyvin sanoiksi.
 
Joo eli tätä mieltä olin:
 
BigPapa: Tykkäsin alun teemasta. Mukavia lickejä hyvällä saundilla, taimi oli mun korvaan vähän tahmea välillä.
 
funkylord: Oujeah, fonia. Muutama vähän ideaköyhä vaihe, vastapainoksi tosin melko muikeita juttuja. Lisää ehjempiä juoksutuksia kaipaisin fonisvengin lisäämiseksi.
 
latuska90: Mukava oldschool-saundi. Rytmisesti vähän tylsä, turvallisesti keinutaan taustan mukana. Lickit ja fraseeraus mukavaa, jotain räväkkyyttä ja mielenkiinnon herättävää olisi voinut lisätä.
 
tono: Vireisyyshäikkää varsinkin korkeammissa äänissä. Bendeihin kaipaisi tarkkuutta. Ideat ovat selkeästi parempia kuin toteutus, eli puhdasta tekniikkatreeniä vaan lisää.
 
Kuha: Peruskovaa Kuhaa. Makoisia ideoita, tosin kuhamaisia yllätyslickejä olisi voinut tippua vähän useammin perussvengailun sekaan. Loistavaa soittoa kuitenkin taas kerran.
 
tahtah: Soolo on vähän verkkainen taustan menevyyteen nähden, tulee tuntu että tempo on liian kova eikä ajatukset ja sormet ihan pysy mukana.Lopputuloksena kuitenkin on ihan mukiinmenevä soolo.
 
MoreK: Rockimpi saundi, mutta särösaundi ei pysy hanskassa ihan koko aikaa vaan sekaan tulee vähän turhaa hälyä ja liian pistäviä saundeja. Lickit ovat ihan kelpo bluesrock-tavaraa.
 
krk: JUMPBLUES! Juu eli meikäläinenhän tykkää tällaisesta meiningistä kuin hullu puurosta, eli krk lyö nyt härskisti vyön alle. Saundi on täyttä amerikkaa ja soitosta tulee kivasti mieleen tamperelainen jump-jyrä Jo Buddy. Olisin tosin kaivannut vähän pidempiä Charlie Christian -henkisiä tasaisia juoksutuksia jazz-tyylisen svengin luomiseen. Niitä olisi sitten voinut tasapainoittaa noilla itsenäisillä sykäyksillä, joista soolo tuntui pääoain koostuvan. Eniveis jäätävän kovaa settiä, täytyy itsekin koittaa vetää joku skaba lähitulevaisuudessa samassa hengessä.
 
blaekie: Saundi on vähän pistävä ja taimi hitusen empivä, tuntuu vähän siltä että ajatus ei ehdi taustan mukaan. Sanavarasto perusvarmaa bluesrock -osastoa.
 
Illu: Soitto on vähän epätarkkaa, meinaa olla vähän kiireen tuntua. Useammat päällekkäin soivat äänet toimivat hyvin, yksittäisissä bendeissä ja vibroissa on virehäikkiä.
 
JapanFender: Todella mukava ja rehellinen saundi. Meno on tosin vähän uneliasta taustaan nähden, tässäkään ei oikein meinata pysyä vauhdissa. Lickeihin kaipaisin lisää särmää ja aggressiivisuutta.
 
MadMatt: Oujeah, SRV -henkistä tiukkaakin tiukempaa rypistystä. Tykkään täysillä, soolo tulee positiivisella tavalla päälle eikä päästä otteestaan. Loppuääni sai melkein paskomaan housuun, mahtavaa.
 
stratomaster: Duuriäänillä leikittely on toteutettu hienosti ja taustan henki on tavoitettu erittäin mallikkaasti. Svengaa paikoin hienosti, välillä tulee vähän tönkköjä kohtia, ikäänkuin mietintätaukoja svengivirran keskelle. Hyvää settiä eniveis.
 
Zeeboo: Saundi repeilytti aluksi, tuli mieleen Pat Metheny soittamassa jotain hämärää fuusiohärdelliä. Soitto svengailee mukavasti mutta Methenyn takatukka kummittelee mielessä liikaa.
 
liljam: Saundi on kuiva ja rapsakka, itseasiassa aika makea. Soitossa vähän ajatuskatkoja ja tatsissa ja taimissa epävarmuuksia. Muutama just eikä melkein osunut pikkubendi, hyvähyvä, kehitystä tapahtuu.
 
mopar: Soolossa on ideaa eikä se missään vaiheessa jää vain leijailemaan taustan mukaan. Yleiseen tekniikkapuoleen panostusta vaan niin musiikilliset ideat tulevat mehukkaamman kuuloisina pihalle.
 
sickboy: Saundi on sinänsä hyvä, mutta mielestäni turhan kaiuton. Napsuu tosin erittäin herkullisesti.
 
3p krk
2p MadMatt
1p Kuha
1p stratomaster
1p funkylord
 
Tutuille naamoille meni pisteet taas.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=58&t=194929