Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Katti
Alue:Livetoiminta
Aihe:Korvamonitoroinnin hankkiminen
Aika:20.10.2010 11:32
Boltsa: Mut entäs jos ajattelis, että tekis räkin, jossa olis mikseri ja kuulokevahvistimet ja sitten jollain viuhkalla kaukon lavarasiasta haara monitorimikserille? Räkki rumpalin viereen jne. Sit vain treeneissä kattoo hyvät tasot jokaiselle monitorilähdölle ja soundchekin yhteydessä gainit kohdilleen ja jos on tarvetta muuttaa niin rumpali ruuvaa?
Okei joo fiilis vaihtelee eri tilanteissa että milloin mikäkin taso on hyvä, mutta jos tasot olisi suurinpiirtein katsottu etukäteen sopiviksi ja aina asettais gainit siten, että signaali tulee tiskiin samalla tasolla sisälle?

 
Totahan ne on paljon orkat tietysti laittaneet, ja osalla, kuten Lapko, toi toimiikin ilmeisesti ihan jees...
 
...se vaan on niin, että monitoriukko kun tekee muutakin kun kyttää kuunteluja (varsinkin langattomien kanssa). Sen toimeen kuuluu arpoa oikeita (puhtaita) taajuuksia, seurailla, että signaalit pysyy siisteinä, jos tulee ongelmia, korjailla niitä ja tietty kytätä että kaikki on muutenkin mallillaan...
 
Napeilla mennessä kun on silleen ikävämpi juttu jos menee oma kuuntelu pimeeksi ja kellään ei oo kulmaa, niin esim liidilaulua voipi olla hintsun hankala kuulla tossa lavalla... ...rupee siinä sitten itse arpomaan, kun taas dedikoitu monitorijamppa pystyis asialle todennäköisesti tekeen jotain suoraan lennosta. Jos ei muuta ni antamaan oman kuuntelunsa (mulla toimii oma CUE yhtenä sparena aina siten et siihen saa minkä vaan mixin reititettyä sisään näppärästi).
 
...niin ja talonmiehelle on aina melkoinen kauhistus lähteä tekemään outoa pumppua linjatsekeillä pelkkiin nappeihin... Been there, done that ja pari ekaa rallia menee yleensä väkisin siihen säätöön ennen kuin bändi oli tyytyväinen, riippuen vähän siitä kuinka hyvin osaavat tarpeensa tuoda julki linjatsekissä..
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=194875