Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mima
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Stadista pätevä teknikko?
Aika:17.10.2010 14:16
My 2 cents..
 
Mulla on näistä kokemusta:
 
Liljeström Pitäjänmäessä: http://www.liljestromguitars.com/ Vaikka sivuilla ei asiasta mainitakaan, myös huoltaa kitaroita. Mulla oli akkari tuolla korjauksessa, käsittääkseni sähkökitaroitakin huolletaan?
 
Guitarworx Espoossa: http://www.guitarworx.fi/ Tuolla kotisivulla on huoltotoimenpiteiden hinnastokin näkyvillä. Sijainti on tämän huonoin ominaisuus (Espoonlahti).
 
Molemmista olen saanut varsin hyvää palvelua. Tosin toimenpiteet ovat olleet perussäätöjä vaativampia (Tallan liimaus, elektroniikkaosien vaihto). Myös joidenkin musiikkiliikkeiden työntekijät tekevät noita säätöjä, en sitten tiedä kuinka mielellään tai mihin hintaan.
 
Tottahan se on, että kun itse opettelee säätämään, säästää aika pitkän pennin. Mutta jos kitaran säädöt ovat ihan päin honkia, eikä soittajalla ole mitään hajua niiden korjaamisesta, kannattaa ehkä viedä soitin säädettäväksi jollekin edellä- ja yllämainituista ammattimiehistä, ja samalla kysellä heiltä vinkkejä kitaran säätämiseen. Veikkaisin, että neuvovat ihan mielellään.
 
Omalla kohdallani hyödyllisiä ovat olleet myös vanha kunnon Suuri Kitarakirja huolto-osioineen ja täältä löytyvä FAQ kitaran säätämisestä: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=28886
 
Soittimien huoltamisen opetteluun pätevät samat periaatteet kuin muihinkin muusikkouden osa-alueisiin. Pikkuhiljaa, kokeilujen kautta, nämäkin hommat lopulta hanskaa ja jossain vaiheessa sitä huomaa huoltavansa omia soittimiaan melko rutiininomaisesti. Sitten voi polleana internetin keskustelupalstoilla ihmetellä, mikseivät aloittelijat hallitse perusjuttuja.
 
Ja niin: ammattilainenkaan ei tosiaan osaa arvata juuri sinulle sopivia säätöjä, sen vuoksi kannattaa asiasta keskustella ennen kitaran luovuttamista. Ammatti-ihminen luultavasti osaa myös toteuttaa asiakkaan toiveet ammattimaisesti.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=194790