Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:MoreK
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Stadista pätevä teknikko?
Aika:17.10.2010 09:31   (muokattu 17.10.2010 11:46)
Kyllähän noita soittimia voi ammattilaiselle viedä säädettäväksi, mutta kuten yllä sanottiin, perussäädöt oppii ihan kuka tahansa ja ne on verrattain nopea tehdä. Suomen oloissa (ilmankosteuden vaihtelut) voi olla syytä säätää esim. kaularautaa pari kertaa vuodessa. Tämä on kyllä havaintoni perusteella instrumenttikohtaista.
 
Harjoitella voi vaikka sillä soittimella, jota harvemmin soittaa. Ei se kitara siitä rikki mene, kunhan ei käytä väkivaltaa esim. kaularautaa ruuvatessa.
 
Tärkeintä on varmaan tietää, millaiset OMAT säädöt kitaraan haluaa (action ja relief niistä tärkeimmät). Jos tämän tietää, ei omin päin säätäminen ole enää iso juttu. Jos näitä EI tiedä, niin ei se ammattilainenkaan niitä osaa arvata, vaan todennäköisesti säätää sitten oman mieltymyksensä mukaan.
 
Tästä esimerkki: Itte tykkään soittaa akustista todella matalalla actionilla ja pienellä reliefillä. Tästä syystä kielet hiemän särähtelee lujempaa soitettaessa, eikä se minua haittaa. Tärkeintä on kevytsoittoisuus läpi koko kaulan. Kaveri taas ei voi sietää kielen särähtelyä, hänellä action on selkeästi korkeampi.
 
Ammattilaisella käyttämisestä voi tosin olla se hyöty, että samalla voi korjauttaa mahdolliset viat, joita kotioloissa on vaikea havaita ja korjailla (mm. nauhan hiominen).
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=194790