Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mhs
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kielet: siirtyminen 12 -> 11-settiin
Aika:16.10.2010 23:44   (muokattu 16.10.2010 23:45)
flattopguitar: Omasta mielestäni se, että valmistajat joutuvat takaamaan kitaran kestävyyden 13-seteille on suuri haitta kitaroiden soundissa ja esim. 12-setti max varaus parantaisi kaikkien kitaroiden soundia yleisesti, koska kansi voitaisiin rakentaa ja tukea kevyemmin.
Jep, samaa mieltä ollaan...

Vähän samaan mentaliteettiin liittyy mielestäni D-koppaisten suosio, joka ei omasta mielestäsi johdu kopan muista ominaisuuksista kuin lujasta ja pakkaavasta äänenvoimmakkuudesta

... mutta tästä ei enää ihan ollakaan. En osaa ajatuksiani kovin hyvin eritellä, mutta kyllä D-kopassa kovasti muutakin tenhoa on. Hyvä D-koppainen kitara (esim. Santa Cruz D-12) tuottaa tasaista, lämmintä ääntä kevyella sorminäppäilytatsilla; saman laatutason OM on yleensä räiskyvämpi ja dynaamisempi, mutta esim. laulusäestyksessä se ei välttämättä ole etu.
 
Mulla on D-koppaisena kitarana Hummingbird, ja kyllä tuo Townes Van Zandtia näppäillessä useammin kouraan osuu kuin OM- ja 00-koppaiset kitarani, vaikka noissa volyymia ja herkkyyttä enemmän onkin kuin Hummingbirdissä.
 
D-mallit ovat kelvanneet myös kevyttatsisille fingerstyle-taitajille; esim. John Renbourn soitti 70-luvulla Guildin D-mallilla, ja saundihan oli varsin komea.
 
...mutta parhaat soittamani kitarat ovat kyllä olleet OM-koppaisia; sellaisia, että D-mallin lämpö ja voima yhdistyi OM:n herkkyyteen...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=194735