Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Imper
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender Deluxe 40 w, putkivahvistimen tehonpuolitus?
Aika:15.10.2010 12:37   (muokattu 15.10.2010 12:46)
robotrock: Hello
 
Tällanen Fenderin putkicompo, ja ongelma seuraavanlainen: cleani kanavaa haluaisin soittaa, mutta jo kolmosella peli huutaa aivan liikaa melkein ihan missä vaan soitan. Jossain viitosen kohilla rupee peli vasta soimaan kunnolla, joten tehoja tarttisi saada alaspäin.. Olen kuullut että poistamalla yhden putken, tehot puolittuu, onko tämä turvallinen keino vai muita tapoja hoitaa asia? kiitos.

 
Kyseinen vahvistin toimii AB-luokassa, joten toinen pääteputki hoitaa aallon toisen puolen, ja toinen putki aallon toisen puolen. Et voi ottaa toista pääteputkea pois.
 
Tehoja saat vähän alemmas vaihtamalla ensimmäiseksi etuasteputkeksi selvästi heikompitehoisen putken 12ax7:n tilalle. Esim. 12ay7:n tai jopa 12au7:n. Tällöin et tosin saa vahvistimesta yhtä paljon säröä ja vahvistimen luonne vähän muuttuu.
 
Keinokuorma on yksi vaihtoehto. Eli voit huudattaa vahvistinta kovempaa, kun osa tehosta muuttuu keinokuormassa lämmöksi ja vain osa menee kaiuttimelle. Näidenkin toiminta kovilla vaimennusasteilla on vähän kyseenalaista.
 
Yksi pätevä esimerkki pätevään hintaan:
http://taweber.powweb.com/weber/minimass.htm
 
Paras olisi olla aina sopivan tehoinen vahvistin eri tilanteisiin!;)
 
EDIT: Ja usein näissä asioissa unohdetaan, että se että vahvistin "rupee soimaan" johtuu myös siitä kun kaiutin alkaa oikeesti liikuttamaan ilmaa!:) Ei isoa soundia vaan saa hiljasella. Eli toi keinokuormakin auttaa lähinnä siihen, että pääteasteen saa säröytymään vähän maltillisemmalla metelillä...
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=194764