Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jannesamuli
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Tekijänoikeuskorvaukset tapahtumien taustamusiikista
Aika:14.10.2010 13:31
No Teostosta kerrottiin minulle, ettei urheilutapahtumista kerätä tietoja kustannussyistä. Sitten vielä erikseen kerrottiin SLU:n maksaman könttäkorvauksen olevan niin pieni, että yksittäisen kappaleen korvaukset jäisivät sentteihin.
 
Takseista ja myymälöistä tehdään musiikinkäyttötutkimus, ilmeisesti se sitten on kannattavaa. Tästä päättelisin, ettei urheilutapahtumista eli SLU:lta peritä samanlaista taksaa kuin noilta takseilta ja myymälöiltä. Luin Teoston ja SLU:n musiikinesitysoikeussopimuksen läpi, mutten löytänyt mistään hintaa, jonka SLU maksaa esitysluvista könttänä.
 
Sen sijaan siellä kerrotaan, että esittämiseen tarvitaan Teoston erillinen lupa muun ohella "musiikin intensiiviseen käyttöön, josta on kyse esimerkiksi silloin, kun jokin tapahtuma, ilmiö, tavara tai taideteos rakentuu olennaisesti tietyn tai tiettyjen teosten käyttöön siten, että teos tai sen tekijä helposti samaistuu kyseiseen tapahtumaan, ilmiöön, tavaraan tai taideteokseen". Toistakymmentä kertaa yhdessä tapahtumassa soiva ja kyseiseen tapahtumaan räätälöity seuran kannatuslaulu ei kai sitten ole tällaista intensiivistä käyttöä.
 
Minusta on sinänsä ihan oikein, että ammatikseen musiikkia tekevät saavat Teostolta omansa ja minä jään harrastelijana tyystin ilman. Sitä en vain oikein ymmärrä, miksi musiikkia liiketoiminnassaan käyttävät tahot ovat ilmeisesti keskenään eriarvoisessa asemassa. Pääsylippuja niihin peleihin kuitenkin myydään, ja usein toimintaa pyörittää osakeyhtiö.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=181042