Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Livetoiminta
Aihe:Laulukamojen päivitystä
Aika:11.10.2010 10:10
rintapek:
Tuossa olet oikeassa melko varmasti lopun ikääsi.

 
Varmaan totta :) Suoritusta on silti tarkoitus parantaa mahdollisuuksien mukaan.
 
Sinusta ny ei uskois, että tuota et ymmärtäis? Vai onko kyse siitä, että kukaan ei ole guru omalla maallaan?
 
On siinä nyt vähän ehkä sitäkin.
 
Jos bändissä lauletaan, ni se laulun ny vaan pitää kuulua ja sanoistakin tarttee saada selvää.
 
Kyllähän se kuuluu - selvän saaminen onkin sitten toinen juttu. Noin niinkuin todellisena esimerkkinä, mitäpä siis asialle voisi tehdä vaikka huoneessa, jossa käsien läpsäytyksen aikaansaama kaiku kuolee pois noin viidessä sekunnissa ? Ja huoneen keskellä keskustellessa ilman muuta meteliä ei meinaa saada kaverin puheesta selvää.
 
Toki se kaiku jonkin verran vähenee kun porukkaa tulee paikalle.
 
On muuten kovasti väärä olettamus, et noi mikitetään senvuaksi, et ne kuuluis kovempaa. Pikemminkin päinvastoin. Toi ny vaan mahdollistaa sen, et voi vetää jopa hiljempaa ja silti kuuluu paremmin. Makuasia.
 
Se on minust erittäin jees, et milloin vaan onnistuu, ni skitat tulee omista kamoistaan ja basso omastaan. Luomumeininkiä, sano.
Jossain vaiheessa ja volumeilla tietty tulee eteen tilanne, mis voipi kokonaisuuden kannalta olla fiksumpaa kääntää omat kombot monitoreiksi ja vetää saliääni omist kamoistaan. Makuasia toikin.

 
Tässä on nyt vähän siis sitä, että on vedetty lavalla niin että kaikki kuulevat itsensä ja toisensa. Juurikaan hiljempaa tuskin voisi vetää --> jos siis nostaa kitaroita mukaan laulukamoihin, tulevat ne väkisinkin lujempaa.
 
Tarkoittanet kait siis sitä, että jos siirrytään suurempiin tiloihin, niin silloin ei nosteta sitä lavamekkalaa vaan saadaan ääni kuuluviin pa:n kautta. Jolloin lavalla kuulee edellen itsensä ja toisensa, eikä kaikki jää metelin sekaan ?
 
Mikki virveliin ja overi tai kaks?
 
Mikä olikaan se ongelma?

 
Epävarmuus mm. siitä, että millainen mikitys oikeasti rummuissa toimii. Kokeilemallahan kaikki tietysti selviää, mutta jostain syystä tässä iässä pyrkii jo välttämään perse edellä puuhun kiipeämistä.
 
Ja sitten tietysti on aina se vanha oletus, että kun käyttää rahat tuollaiseen
 
http://www.rane.com/pi14.html
 
niin se ratkaisee kaikki soundiin liittyvät ongelmat ja tekee kerralla paskasta konvehtia. Ja jos ei tehnytkään, niin sitten se seuraava purkki. Ja lopulta on oppirahat maksettu :-)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=194559