Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juhani
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kysely: sosiaalinen media musiikintekijöiden apuvälineenä
Aika:10.10.2010 05:11
Noku: Muistaakseni Viola ja muutama muu bändi julkaisee kotisivuillaan biisin kerran kuussa ja jakaa sen faneilleen palautteen toivossa. Tämä on paljon järkevämpi, riskittömämpi ja halvempi tapa tehdä musiikkia kuin julkaista sitä parin vuoden välein albumin mitoissa (ilmiönä hyvin samanlainen kuin ohjelmistökehityksessä "Agile software development"-liike).
 
Viola aloitti 1.4.2009, me aloitettiin 1.1.2009. ;D Tosin pidettiin välivuosi (ensivuoden alusta taas uudestaan), jota Viola ei käsittääkseni tehnyt.
 
Noku: Kotisivujen kanssa kannattaa olla hieman luova. Rekisteröitymisen yhteydessä kannattaa esimerkiksi kysellä osoitetta. Sen lisäksi, että syntyneen tietokannan avaulla voi lähettää faneille juttuja, sitä kannattaa myös hyödyntää kun suunnittelee keikkoja ulkopaikkakunnille.
 
Menemättä liikaa mainostamiseksi niin oman bändin kohdalla ollaan yhdistetty näitä ns. sosiaalisia medioita (esim. http://developers.facebook.com/plugins ) kotisivujen leiskaan. Meidän kohdalla tähän tyyliin: http://vainharha.net
 
Ja mitä tulee tuohon rekisteröintiin niin avasimme tuonne pienen foorumin, jossa otettiin kaikki rekisteröintipakko pois koska kynnys on aika suuri. Ja varmaan vielä suurempi jos haluaa joidenkin osoitteita kerätä.
 
Noku: Artistien olisi ensisijaisen tärkeää ymmärtää, että ne omat kotisivut on oikeasti se paras sosiaalinen media, siellä sä olet se kuningas jota kuunnellaan ja ne tyypit jotka siellä kirjottelee on ihan oikeasti sun faneja jotka on myös valmiita tekemään asioita, ei vaan puhumaan niistä. Toki Facebook tai MySpace on hyvä vaihtoehto jos ei halua investoida omaan kotisivuun, mutta jos jaat biisejä faneille palautteen toivossa niin on aika selkeää, että kummasta lähteestä saatu palaute on arvokkaampaa.
 
Facebookissa on se realistinen puoli, että siellä ihmiset "likettää" bändiä julkisesti omalla nimellään. Siinä missä MySpacessa jengi on nimimerkkien takana ja kynnys paljon pienempi. Ja MySpacessa vallitsee kaikki on kaikkien kavereita ja faneja -mentaliteetti. Itse aina välillä vertaan kuinka "isoja" bändit ovat katsomalla paljonko jengiä seuraa niitä Facebookissa omalla nimellä ja kuvallaan.
 
Esim.
 
21 121 874 ihmistä - Michael Jackson
19 727 632 ihmistä - Lady Gaga
15 699 504 ihmistä - Eminem
12 895 520 ihmistä - Justin Bieber
414 878 ihmistä - HIM
110 318 ihmistä - Lordi
109 035 ihmistä - The Rasmus
42 884 ihmistä - Apulanta
20 952 ihmistä - Beady Eye
12 255 ihmistä - Kingston Wall
11 421 ihmistä - Michael Monroe
 
Interesting. :)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=194429