Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Livetoiminta
Aihe:Laulukamojen päivitystä
Aika:08.10.2010 19:58
NeliX4: ... miksköhän edes yritin jotain vastata.
 
No kerro toki miksi. Paraneeko meidän soundi sillä, että vaihdamme merkin X merkkiin Y ? Paraneeko meidän soundi sillä, että mikserissä on sisäänrakennettu kompressori sen sijaan että ehkä ostamme jonkin ulkoisen (t-mix, behku, dbx, whathever ?) minkä tyrkkäämme kiinni nykyisen mikserin asiaankuuluvaan inserttiin ? Paraneeko meidän soundi sillä, että ajamme keskusteluun osallistujan Z suosikkikamoilla ? Onko Audi parempi auto kuin Skoda ?
 
Ihan ilman kynsiä ja hampaita - olen ihan varma, että me emme nykyään pysty hyödyntämään edes nykyisten kamojen täyttä potentiaalia. Koko avauksen tarkoitus oli saada vinkkejä siitä, miten hyödynnetään nykyiset kamat ja mahdolliset uushankinnat niin, että siitä tulee iloa yleisöllekin. Samoinkuin se, että jos ostamme käkättimen X, niin kannattaako X:n olla kompura, gate, eq vai Stevie Ray VaughannaBe ? Ja miten käkätintä X kannattaa käyttää ja miksi ? Toki voimme kiivetä perse edellä puuhun ja hukata rahaa vekottimiin, joita ei edes oikeasti voi hyödyntää järkevästi.
 
Pahoittelen syvästi, jos tämä ei käynyt avauksesta ilmi.
 
Ja jotta ei nyt jää väärinkäsityksiä, niin totta h*lvetissä kamoissa ja kamoissa on eroja. Mutta suurella todennäköisyydellä esimerkiksi Behringerin ja Soundcraftin miksereitten erot ovat pienemmät kuin vaikka Behringerin ja RFC:n muovipurkkiaktiivikaikattimien. Jos siis puhutaan puhtaasti soundista - luotettavuus on asia erikseen. Eikä meillä edelleenkään ole muita B-tuotteita kuin 4-kanavainen lainattu kuulokevahvistin ja 58-kopsu, joista kumpikaan ei ole käynyt edes keikalla.
 
Ja ajatella että ne merkit jäi mainitsematta juuri sen takia, ettei tätä vääntöä tarvitsisi taas käydä.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=194559