Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Livetoiminta
Aihe:Laulukamojen päivitystä
Aika:08.10.2010 16:28
Sax-pappa: Miettikää nyt sitä mikä ei tällä hetkellä toimi, mitä puuttuu tai mikä toimii huonosti.
Teitä luonnossa kuulematta lienee muiden vaikea antaa parannusehdotuksia ulostulevan soundin suhteen. Tietysti sitten bändin omat tarpeet: Toimiiko esim. monitorointi tyydyttävästi tuolla kattauksella?

 
No, ensimmäinen murhe on se, ettei varsinaista äänimiestä ole :-I Pitäisi löytää joku, joka viitsisi tulla toisinaan keikalle harrastamaan... ja sittenkään ei itse kuule, miltä se kuulosti. Poislukien tietysti satunnaiset videokameranauhoitukset, mutta niiden äänenlaatu nyt tuppaa olemaan mitä on.
 
Monitorointi toimii kohtuullisesti. Sopivalla lavasijoittelulla kaikki kuulevat toisensa ja itsensä ilman varsinaista monitorointia. Laulumonitorista voisi tulla ehkä kovempaakin. Mahdollista kiertoa ollaan lähinnä vältelty kohtuullisella voluumilla.
 
Mitä sitten voisi parantaa ? No, kuuleman mukaan kitarat kuuluvat erilailla eri puolille huonetta. Tämä tietysti tuolla systeemillä on odotettavissakin. Noita voisi tietysti mikittää noin niinkuin äänen levittämisen kannalta, jos olisi se äänimies. Vaan kun tulee jo nytkin ihan riittävän lujaa huimalla 5W tehoasetuksella. Hiljempaa jos vetää, ei enää kuule itseään rumpujen alta, ja taas tarvittaisiin se äänimies säätämään kaikki FOH:n kautta. Ja lisäksi monitoriin, kun ei enää kuule itseään jolloin meteli lavalla ei edes laskenut, mutta monimutkaisuus kasvoi.
 
Rumpusoundeissa olisi varmaan myös tasapainottamisen paikkaa. Basarin saa tulemaan lujaa, muut saattavat hukkua. Eli jotain tuolle linjalle, vaan mitä ?
 
Sellaistakin kommenttia on tullut, että laulusta ei saa selvää. Tähänkin voi olla useita syitä alkaen laulajan äänestä ja päättyen huoneen akustiikkaan. Jollain EQ:lla tai kompuralla voisi ehkä tehdä jotain, vai voisiko ? Jos, niin mitä ?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=194559