Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:dexi
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Sähkö hyppii sormille
Aika:07.10.2010 15:34
blaekie: Kyllä on oletettavaa että ongelmaa on sähköissä (antamiisi tietoihin pohjautuen)
Kerroit että kämppä on omakotitalossa, mutta minkälaisessa huoneessa ja minkäikäisessä talossa noin tarkkaan ottaen?
Autotallissa ? (= alla todennäköisesti betoni/kivilattia). Tavallisessa huoneessa jossa on yleensä kuiva puu-, parketti- , muovimatto- tms laminaatti- lattiapäällyste alla, ei ole todennäköistä että sen kautta sähkö johtuisi kovinkaan hyvin jalkoihin, mutta ei siitäkään satavarma voi olla.
Onko pistorasiat huoneessa maadoitettuja ?
Kannattaa varmaankin etsiä sinne paikan päälle joku veljenkaimantuttu sähkäri, joka tutkii asian. (Kiinteistön omistajan sellaisen kuuluisi etsiä, jos epäilystä sähköturvallisuudesta)

 
Noniin, vihdoinkin saatiin vähän lisätietoja peliin. Elikkäs pistorasiat pitäisi olla suojamaadoitettuja. Mikäli puheista ymmärsin nämä on kuitenkin jonkinsortin tee-se-itse juttuja, eli kiinteistön omistaja oli itse viritellyt sinne suojamaadoituksen (turha kysyä meikäläiseltä miten, en tiedä).
 
Huoneessa on betonilattia, jossa on kokolattiamatto. Perusteluksi tälle sähkön hyppimiselle sormiin sain sen, että sukkasilteen soittamalla sukat hankaavat mattoa vasten ja sen takia sähkö hyppi sormiin, eli kengät jalassa pitäisi olla aivan turvallista kuulemma. Tätä on hieman vaikea uskoa, mutta mitä sanoo elektroniikasta yms. enemmän tietävät täällä? Onkos mitään mahdollisuutta esim. testata, että sähköt ovat täysin turvallisia?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=194365