Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LesPaul70
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tiukkaa distortionia singlecoileilla?
Aika:06.10.2010 09:33
McLeach: Vahvistinpuoli vaihtuu ja olisi tarkotus hommata hyvä all-around säröpurkki. Vahvistin tulee olemaan Fenderin Blues Deluxe ja kitaroina strato ja tele singlecoileilla. Ei ole tähänmennessä vielä osunut kohdalle suht edullista omia tarpeita vastaavaa säröpedaalia. Tarkoitus olisi saada siitä ulos tiukahko ja paksu distortion, aikalaillla moderni.
 
Eli suomeksi sanottuna haet humbuckerien soundia. Kun täällä puhutaan yksikelaisten soveltuvuudesta säröllä soitteluun/heviin, läpistään yleensä vain siitä hurinasta ja unohdetaan kokonaan se, että yksikelaisten perussoundi on erilainen kuin humbuckkerien. Humbuckerin perussoundi on raskaampi ja paksumpi, yksikelaisen taas heleämpi, kilisevämpi ja ohkaisempi. (Molemmissa on toki eroja mallien välillä, mutta noin pääsääntöisesti.)
 
Ei ole maailman helpoin tehtävä saada sinkusta humpparityylistä särösoundia pelkällä säröboksilla. Ei varmaan mahdotonta, mutta kokeilepa jotain humbucker-kitaraa jonkin säröboksin läpi ja tsekkaa, löytyisikö hakemasi soundi helpommin siten.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=194485