Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dr Dominant
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Hollannin radio-orkesterit nurin??
Aika:04.10.2010 20:42
Kaikille orkesterimusiikin ystäville kylmää suihkua Hollannin suunnalta:
 
http://www.facebook.com/notes/the-m … ternational-friends/149057721802082
 
Eli uusi hallitus aikoo sulkea radion musiikkitalon, koko sen henkilökunnan ja kaikki siellä toimivat orkesterit (radion sinfoniaorkesteri, kamariorkesteri, kuoro ja Metropole Orchestra) sekä musiikkikirjaston.
 
Yhtään vähättelemättä sinfiksen, kamariorkesterin ja kuoron kohtaloa, etenkin Metropole Orchestran lopettamisella tulisi olemaan suuri kulttuuria kaventava vaikutus, koska orkesteri on lajissaan ainutlaatuinen. M.O. on maailman ainoa jäljellä oleva täysiaikaisesti toimiva suuri ammattiorkesteri, joka on keskittynyt yksinomaan laajasti jazz-, elokuva- ja populäärimusiikin esittämiseen. Metropole Orchestralla on kevyen musiikin tontilla täysin ainutlaatuinen 65-vuotinen historia johon kuuluu esim. valtaosa kaikista merkittävistä jazz-solisteista ja kirjoittajista.
 
Ajattelin laittaa tännekin linkin Hollannissa parhaillaan kerättävään nettiadressiin, mikäli joku meikäläisistä kollegoista tai muuten vaan musiikinystävistä haluaa ilmaista vastalauseensa. Addressiin pääset kirjoittamaan allaolevasta linkistä:
 
http://www.mco.nl/mco_page/laatuhoren
 
Metropole Orchestran lopettamista on ehdoteltu ennenkin, viimeksi vuosina 2005 ja 2007, mutta silloin hankkeet kaatuivat vastustukseen. Nyt vallassa on uusi hallitus, joka varmaan yrittää pullistella lihaksiaan pontevammin kuin edelliset..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=194450