Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hanok
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Keskeiset erot akustisen / sähkikiksen vahvistimessa?
Aika:28.09.2010 20:50
Sähkökitaran vahvistin ei sovi akkarille kovinkaan hyvin. Tähän on syynä ehkä ennen muuta kaiuttimet, sillä sähkökitaralla käytetään tarkoituksella kajareita jotka toistavat korkeita taajuuksia huonosti. Tyypillisesti taajuusvaste putoaa merkittävästi jo 5 kHz:n jälkeen.
 
Akustisessa taas ylä-äänet ovat hyvin tärkeitä soundin rikkauden kannalta. Näin ollen akustinen kuulostaa tyypillisesti kovin tunkkaiselta sähkökitaran vahvistimella. Akustiselle tarkoitetuissa vahvistimessa kaiuttimet ovat enemmän PA-kaiuttimen tyyppisiä, eli niiden on tarkoitus toistaa signaali mahdollisimman neutraalisti. Eli periaatteessa toki voidaan käyttää esim kitaranuppia vahvistimena ja sen kanssa pa-kaappia.
 
Kannattaa kuitenkin huomioida että putkivahvistimen keskeisenä etuna on sähkökitarakäytössä miellyttävä säröytyminen. Akustisen kanssa tätä ei kovin helposti pääse hyödyntämään, koska akustinen on rakenteensa vuoksi melko herkkä kiertämään.
 
Eli akustisen kitaran vahvistimeksi sopii ehkä kuitenkin parhaiten tarkoitukseen tehty vahvistin tai vaikka ihan aktiivimonitori varustettuna di-boksilla tai jonkinlaisella etuasteratkaisulla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=194265