Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Cimble
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Haastattelua bändillesi
Aika:16.09.2010 08:10   (muokattu 16.09.2010 08:27)
Ei niin ammattimaisten bändien kannattaa silti pitää arviointikyky kohillaan, vaikka tämä juttu tarjoaisikin vain pelkkää esilläoloa ja näkyvyyttä bändille.
 
Mut noita ulkomaan juttuja on monenlaisia. On ihmisiä, jotka elävät amatööribändien vähillä rahoilla. Esim. jostain ulkomailta otetaan yhteyttä ja kehutaan ja kosiskellaan bändejä. Sitten kun kokematon bändi on otettu ja imarreltu, niin tarjotaan mahdollisuutta saada loistavan bändin biisi jollekin ulkomaiselle never heard kokoelmalevylle. Jotkut bändithän on sitten ihan täpinöissään, kun levyn markkina-alueen laajuutta yms. mainosta maailmalla on diilin tarjoaja ylistänyt. Ja bändi raapii innoissaan kasaan pyydetyt rahat, jotka on ilmoitettu menevän levyn kokoamiseen ja painotöihin. Jotkut saattavat maksaa satoja euroja tästä lystistä.
 
Ja jos levylle on itsensä maksanut vaikkapa 20 bändiä, on levyn koostajan netto melko hyvä, jos kyseessä on ns. huijaus. Mikään ei takaa sitä, että levy kummemmin ilmestyisi jossain. Pahimmillaan siitä on vain teetetty superhalvalla ne kopiot, jotka lähetetäään bändille. Diilin tarjoajia tulee usein esim. Etelä-Amerikasta, Etelä-Euroopasta, Itäblokista, tai jopa eksoottisemmasta suunnasta, joten levyllä esiintyvillä bändeillä ei ole mitään mahdollisuuksia tietää oikeasti, onko levy ilmestynyt jossain ja missä mittakaavassa. Porkkanana voidaan käyttää vielä kikkaa, että bändi saa rahansa takaisin tai bonusta, jos tapahtuu kohtalainen levymyynti. Ja levyä varten saattaa olla kyhätty vielä jotkut soopaa täynnä olevat nettisivut, että homma näyttäisi virallisemmalta ja uskottavammalta.
 
Mut en minä suoraan siis yhdistä tätä tuohon bändien haastattelutarjoukseen. Kyllähän suomalaisista metallibändeistä ollaan kiinnostuttu maailmalla. Ja homma okei, jos haastattelija saa pyyteettömästi tarvitsemansa pelkillä ilmaisilla haastatteluilla. Mutta varmasti on myös näitä bisnesmiehiä, jotka tekevät näin saadakseen kontaktia innostuneisiin tai jopa naiiveihin bändeihin. Sitten kun bändi on haastateltu ja siihen on tutustuttu, keksitään sopiva lähestymistapa että teidän pitää ilman muuta päästä levylle tms. Ja oho, miten voi olla mahdollista ettei noin kova bändi ole vielä missään. Hei, aletaas tehdä asialle jotain... :)
 
Ja tuollaiset haastatteluilmoitukset eivät epäilytä, jos siinä tehdään jotain tutkimusta tms. Mutta mikseivät ne muka itse osaisi etsiä kiinnostavia suomalaisia bändejä ja pyytää suoraan niiltä bändeiltä haastatteluita..? Sen sijaan, että kuka vaan pääsee mahdollisesti sanomaan mitä vaan.
 
Sori jos menee vainoharhaiseksi, en edes tutustunut tuohon haastattelupyyntöilmoitukseen. Eikä juttu perustu omakohtaisiin kokemuksiin, vaan päättelyyn, kyynisyyteen, nykymaailmaan, tiedostettuihin huijareiden toimintamuotoihin ja tällaisia, tuollaisia tai semmoisia lähestymisiä saaneiden puheisiin ja kokemuksiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=193902