Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kallekorvola
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Reenikämpän ääni-vuoraaminen
Aika:13.09.2010 23:55
Niin,
 
vanha sanonta kertoo, että akustointi on suht halpaa mutta vaikea toteuttaa hyvin, äänieristys taas helppo toteuttaa, mutta kallista.
 
Helppo lähtökohta on se, että massa pysäyttää äänen. Mitä matalampi taajuus, sitä enemmän massaa tarvitaan. Yksi kipsilevykerros ei oikeasti ole vielä mikään huikea äänieristys. Kaksikin on vähän niin ja näin... Asian voi todeta esim. modernissa kerrostalohuoneistossa, joissa huoneiden väliset seinät ovat usein juuri kaksi kipsilevyä. Pyydä kaveria puhumaan toisessa huoneessa (ovet kiinni), ja kertaa äänenvuoto-ongelma kymmenellä.
 
Useammalla kipsikerroksella eristetään sitten jo paremmin. Ja jos äänenkulkua haluaa vielä vaikeuttaa, pitäisi ääneneristysmateriaalin tiheyden vaihdella "läpikulkumatkalla" mahdollisimman paljon (esim. siis 2 kerrosta kipsiä - villa - pieni ilmarako - villa - 2 kerrosta kipsiä).
 
JA, pitää muistaa että varsinkin matalat äänet kulkevat erityisen hyvin kiinteissä materiaaleissa, mikäli äänilähde on runkokosketuksessa esim. lattiaan... Tästä syystä studioissa on ns. kelluva lattia, joka on eristetty perustuksista esim. villalevyillä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=193531