Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JET
Alue:Klassinen
Aihe:Mozartin pianokonsertot
Aika:10.09.2010 21:37
Ovat niin hauskoja olleet ne satunnaiset kerrat, kun joltain mestarilta on löytynyt uusi sävellys. Bachin jokin kirkkoteos löydettiin kirkon penkin alta lähivuosien aikana, ja Mozartin nuoruudentöitähän esitettiin tällä vuosituhannella uusina löytöinä.
 
Kelatkaapa sitä, jos jommalta kummalta näistä esim. löytyis nyt jokin ihan pääteos. Entä jos Bachilla olisi vielä yksi H-mollimessu lisää? Eikö jotain Bachin suurimuotoisia passioteoksia ole hukassa? Mitä jos ne ovat parasta, mitä se ikinä kirjoitti. Epätodennäköistä mutta ajatuksena järisyttävää! Esim. Beethovenin tapauksessa tällainen olisi kai mahdottomuus, koska hän ei ollut yhtä tuottalias ja edustaa jo Taiteilija-Ei-Käsityöläinen -säveltäjää, jonka jokainen teos on jälkimaailman tiedossa for sure.
 
Sellisti: menestyksesi on kuitenkin todennäköisesti pienempi kuin kaikilla ammattiklarinetisteilla olisi, jos Mozartin klarinettikonsertto olisi hävinnyt, koska sellokonsertto on tietääkseni 14-vuotiaan Mozartin sävellys ja klarinettikonsertto taas Mozartin kypsimmässä muodossaan. Mutta eipä Mozartia ihailevan sellistin menetystä parane väheksyä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=145743