Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mandolito
Alue:Muut soittimet
Aihe:Minkä näistä mandoliineista ostaisin?
Aika:09.09.2010 08:06
Juu, Eastmanit ovat kanssa yksi vaihtoehto. Se on kallis hihnatappi juu, mutta tuo soittimeen näköä ja ainakin itse olen Gibsonin F-9:ää soittaessani (lainasoitin yhdelle keikalle) huomannut, että saan sillä hihnakiinnityksellä mukavamman painopisteen. Minulla on joko "puhkisoitettuna" tai muuten vaan säilössä neljä (Saehan, Epiphone MM-30, Samick mikeillä ja Fender) pisaramallista f-aukoilla varustettua mandoliinia. 15 vuoden soittokokemuksen jälkeen tekisi mieli kokeilla jo jotain muuta. Gibsonit ovat minulle liian kalliita, muutenhan hankkisin mukisematta F-5:n tai F-9:n.
Soitan musiikkia laidasta laitaan aina klassisesta (esim. vivaldi) perinteiseen suomalaiseen kansanmusiikkiin. Kaipailen uudelta soittimelta ensinnäkin sitä, että se pitää vireensä ja sitä, että sen soundi on heleä ja riittävän voimakas. Jos mandoliinin soundi on jo valmiiksi vaimea (eikä parane tallan säädöillä ja kielien vaihdolla), niin se ei ole oikea soitin minulle.
 
Kerro lisää kokemuksia tuosta Eastmanista. Millaista musiikkia soitat, pärjäisikö sillä edes jollain tavalla viulisteille? Pitääkö se vireensä? Onko raskas soittaa?
 

 
rattledad: Omaan sokkona saksasta tilaamaani Eastmanin 515 malliin olen ollut tyytyväinen jo pari vuotta, mutta F-mallin korvapuustihan on kai vain kallis hihnatappi. Joku tuollainen?
 
http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … otekoodi=MD504-CS&tuoteryhma_id=208
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=193709