Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:P-man
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Floikkakitaran virittäminen
Aika:07.09.2010 17:37
ubik: samat kun yllä plus tietenki se et miten sen kitaran virittää, itellä oli floikan kans aikamoiset painiskelut ens alkuun, ku ei meinannu saaha kieliä vireeseen + plus tallaa tasakulmaan bodyn kans (ibnz edge pro kyseessä).
 
ongelma ratkes seuraavanlaisesti, ankkuri ruuvit aika kireellee ja paksuin kieli virittimellä oikeeseen vireeseen ja sen jälkee muut järjestyksessä korva kuulolta vireeseen, paksuin kieli taas mittaril vireesee ja muut korvakuulola ja toistoa niin kauan et kielet on "about" vireessä, tarkastaa onko talla mis asennos luultavammi pitää löysätä ankkuri ruuveja ja taas runkata virettä, aikaa menee about 1-1 1/2 tuntia mut ku kerran laitto tollai iha kohillee ni ei tarvinnu enää paljo tapella, kuha vaa jatkos muistaa vaihtaa ne kielet yhen kerrallaan.
 
Nii tosiaanki on aika paljonki eroja eri valmistajien kielissä, et minkälaist jännitykset on vaikka samat paksuudet kyseessä.
 
nii ja sit viel se et ruuvaat ne tallan viritys tapit siihe keski korkeudelle etkä koske niihi enneku kitara on viritetty lavanpäädystä kohilleen ja lukittu.

 
15min ku floikalliseen vaihtaa kielet. Sopivan kokoinen puupalikka tallablokin ja rungon valiin, kielet irti ja samanlaisen uudet tilalle. Sit viritys, puupalikka irti, vireen tarkistus ja lukot kiinni.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=193665