Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:author
Alue:Laulaminen
Aihe:Niksinurkka
Aika:06.09.2010 22:07
Oisko hyvä tämmöinen palsta yleisille nauvoille ihan mihin tahansa laulutyylin apuun? Enemmänkin siis nikseille eikä kysymyksille.
 
Aloitan itseäni hyvin paljon auttaneesta konstista. Kaveri joskus neuvoi minua laulamaan vähentämällä itse "laulamista" ja laulamaan enemmänkin puhumalla. Vasta eilen uskoin ymmärtäneeni mitä hän tällä tarkoitti. Kyse on siis lihasten turhan jännittämisen lopettamisesta, jotta laululihakset olisivat mahdollisimman rennot ja jaksaisivat pidempään laulua. Tällöin happea riittää enemmän äänen tuottamiseen ja nuotitkin osuvat huomattavasti helpommin kohdalleen.
 
Ensiarvoisen tärkeää on muistaa riittävä hengittäminen ja sen oikea ajoittaminen. Laulamiseen käytettävä voima tulee ainoastaan uloshengittämisen aiheuttamasta paineesta. Tätä voi kokeilla esim hymisemällä ensin ja sitten alkaa hiljalleen käyttämään oikeita sanoja.
 
Noh, tää oli aika peruskauraa varmaan monille ja niin pitääkin, mutta itseni kaltaisille kolmisen vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti laulua treenaavalle erittäin valaiseva asia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=193662