Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPQ
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha P-85 ja P-95B
Aika:05.09.2010 23:48
S.Jone: En tosiaan ole mikään asiantuntija näissä samplejutuissa, mutta ei tuossa minun mielestä ollut mitään erikoista samplaustekniikkaa.. Hirveästi hehkuttavia ylisanoja vain ;) Jos nyt oikeen ymmärsin niin Yamahlla on vain oma softansa, AWM, jolla ne värkkää sampleja.. Ja sitten sitä hehkutetaan kovasti.
 
Vai onko tuo AWM pelkästään noita soinnin värien mallintamista varten? Eli kun soittaa hiljaa tulee pehmeä soundi ja kun lyö lujaa niin tulee terävä. Kyllä sitä muutkin tekee kuin Yamaha.
 
Se pitää vielä sanoa P85:sesta, että yksi asia mihin en oo ihan tyytyväinen on dynamiikka mallinnus... hiljaa soitettuna toimii ihan kivasti, mutta sitten jos lähtee soittamaan kovempaa ja kovempaa niin jossain kohtaa sample pysyy vain sellaisella perus ff tasolla.. Ihan astetta kovemman soiton ois voinu siihen mallintaa. Kun kunnolla hakkaa niin pitäis tulla sellainen mäjähtävä soundi :)

 
jossain laitteissa tosin eipä taida juuri enään olla kovaa (ei erittäin kovaa ehkä just jotain ff jos katto olisi fff/ffff) soitettu sample jota sitten vain suodatetaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=193537