Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:slugpace
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:AMPLIFIER WORSHIP V S-Osis, Turku 22.-23.10.2010
Aika:05.09.2010 15:43
AMPLIFIER WORSHIP V
 
22.-23. lokakuuta 2010
S-Osis (Rehtorinpellonkatu 4-6 B), Turku
 
Perjantai, 22. lokakuuta
SWITCHBLADE (Ruotsi)
http://www.switchblade.se / http://www.myspace.com/switchblade
BAXTER STOCKMAN
http://www.myspace.com/baxterfucksyou
MOTHER SUSURRUS
http://www.mothersusurrus.com
WARD
 
Lauantai, 23. lokakuuta
SIGIRIYA (Iso-Britannia) (ex-Acrimony, ex-Iron Monkey)
http://www.myspace.com/sigiriyawales
CASKETS OPEN
http://www.myspace.com/casketsopen
HEBOSAGIL
http://www.hebosagil.com / http://www.myspace.com/hebosagil
DEMONIC DEATH JUDGE
http://www.myspace.com/demonicdeathjudge
 
Liput: 1 päivä 10€, 2 päivää 18€
Ovet auki klo 21, eka bändi klo 21.30
 
Järjestää: Kaos Kontrol (www.kaos-kontrol.org), Kult of Nihilow (www.cfprod.com/kon) ja Brown Records (www.myspace.com/brownrecs)
 
Kaos Kontrol ja Kult of Nihilow distrot ovat paikalla molempina päivinä, joten käteistä mukaan!
 
Amplifier Worship Drink Up järjestetään Cosmic Comic Cafessa (Kauppiaskatu 4) lauantaina 23.10. klo 15-20. Taustahidastelusta vastaa DJ:t Vekenator, Shrike ja Jugh. Vapaa pääsy!
 
www.myspace.com/amplifierworshipfestival
 
Juliste, soittojärjestys yms. infot julkistetaan pian..
 
SWITCHBLADE (Ruotsi)
Ruotsalainen Switchblade on kulkenut pitkän matkan vuonna 1997 perustetusta synkästä hardcore-kvartetista nykyiseksi rummut+kitara duoksi, joka pelkkään särövalliin luottamisen sijaan keskittyy dynamiikkaan, joka muodostuu minimalistisen, hitaasti etenevän tunnelmoinnin ja äärimmäisen raskaan riffimyrskyn yhdistelmänä. Yli vuosikymmenen mittaisen olemassaolon, viiden täyspitkän albumin ja reilusti yli sadan soitetun keikan jälkeen tämä ruotsalainen kokoonpano saadaan vihdoin Suomeen!
 
SIGIRIYA (Iso-Britannia)
Tämän vuoden rohkeimpana vetona Amplifier Worship esittelee tuoreen brittiyhtyeen, joka ei vielä ole ehtinyt saamaan ensimmäistäkään julkaisua pihalle, mutta kun jäsenistö koostuu entisistä Acrimony, Iron Monkey, Dukes of Nothing jne. miehistä, voi bändiä pitää jo ehdottoman mielenkiintoisena ja tarkastamisen arvoisena. Bändi viimeistelee parhaillaan debyyttialbumiaan Billy Andersonin (Eyehategod, Cathedral, Melvins) kanssa ja lupa on odottaa äärimmäisen raskasta stoner/sludge järkälettä, jonka pitäisi ilmestymän vielä kuluvan vuoden aikana. Alla bändin ainoa julkisesti saatavilla oleva näyte, videopätkä Dragonfest 2010 festivaaleilta Bradfordista:
http://www.youtube.com/watch?v=cdEGyjINJFM
 
CASKETS OPEN
Caskets Open on verrattaen tuore tapaus Suomen hidasteluympyröissä, mutta saksalaisen Streaks Recordsin julkaisema debyyttialbumi But You Rule on vakuuttanut jo monet alan seuraajat. Bändi luottaa vahvasti doom metalin perinteisiin, yhdistäen niitä hieman punkin rosoisuuteen ja vaikutteinaan Caskets Open mainitsee mm. Saint Vitusin, Mana Manan, Black Sabbathin ja Misfitsin.
 
HEBOSAGIL
Oululainen Hebosagil on ahkeralla keikkailulla ehtinyt tehdä itseään tunnetuksi monissa piireissä ja onnistuu yhä luikkimaan pakoon tiukoista genreaitauksista. Bändin soitossa voi kuulla yhtälailla elementtejä niin Eyehategodin saastaisesta groovesta, Radiopuhelimien pohjoisesta angstista kuin Motörheadin keskisormea heristävästä asenteestakin, mutta Hebosagil onnistuu aina kuulostamaan itseltään. Loistavaa palautetta saaneen Colossal debyytin jälkeen bändi valmistautuu julkaisemaan toisen ja samalla ensimmäisen suomenkielisen pitkäsoittonsa.
 
BAXTER STOCKMAN
Pienen poikkeuksen tämän vuoden Amplifier Worshipin alavirejumitukseen tuo helsinkiläinen Baxter Stockman, joka sludge/doom suuruuksien sijaan ammentaa vaikutteita 80- ja 90-luvun noise rock nimistä, kuten The Jesus Lizard, Rapeman, Big Black jne., mutta bändin raskas ja painostava soundi ei taatusti jätä pelkän hidastelun ystäviäkään kylmäksi. Yhtye on julkaissut kaksi mini-cd:tä ja valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan, joka ainakin vimmaisten ja hikisten livekeikkojen perusteella tulee olemaan kuulemisen arvoinen.
 
DEMONIC DEATH JUDGE
Karhulalaisen Total Devastationin äpäräprojektina siinnyt Demonic Death Judge on alkanut elää omaa elämäänsä ja bändin tänä vuonna julkaistu toinen ep Kneel on kenties parasta kotimaista sludge/death rock soundia tähän mennessä. Demonic Death Judge ei häpeile jatkaa Electric Wizardin, Bongzillan ja Entombedin riffiperinnettä, muttei pelkää myöskään tuoda mukaan omia, usein melodisempia elementtejä.
 
MOTHER SUSURRUS
Yksi festareiden tämän vuoden uusista tulokkaista on tamperelainen Mother Susurrus, jonka aiemmin tänä vuonna julkaistu debyytti-ep on saanut erinomaista palautetta kuuntelijoiden keskuudessa. Bändissä yhdistyy post-metal genren mielenkiintoisimmat elementit sludgen raskaaseen riffittelyyn, eikä kokeellisempiakaan ideoita pelätä toteuttaa. Mother Susurrus tekee livedebyyttinsä Amplifier Worship V:ssä.
 
WARD
Amplifier Worship V:n avaajana nähdään tuore tamperelainen bändi Ward, jonka ulosannissa yhdistyvät hitaan vanhakantaisen death metalin sävyt sludgen grooveen. Likaista, painostavaa ja negatiivista, juuri kuten kummankin genren on tarkoitettu olevan. Bändiltä on piakkoin tulossa virallista julkaisua, mutta esimakua antaa videopätkä Tampereen Vastavirralta:
http://www.youtube.com/watch?v=RRtXxIPe9ps
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=193607