Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aristoteles666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Edge Pro -tallan vireenpito
Aika:25.08.2010 10:26
cr4b: Omistan n. 4 vuotta vanhan Ibanez RG2570:n, jossa on kyseinen talla. Ongelmana on se, että nykyään kitaraa saa olla virittämässä koko ajan. Vire pysyy kammetessa hyvin, ja talla palautuu aina oikeaan vireeseen, mutta kun soittelee jonkin aikaa, joutuu kieliä taas kiristämään. Kielet löystyvät jopa niin paljon, että uusiin kieliin verrattuna virittimiä saattaa joutua kiristämään monta kierrosta viikkojen kuluessa. Ja meinaan siis normaaleja virittimiä, hienovirittimien säätövara loppuu muutamassa päivässä. Kaikkia kieliä joutuu ikään kuin kiristämään pikku hiljaa lisää ja lisää, että vire pysyy samana. Kummallista tässä on se, että kampeaminen ei vaikuta vireessä pysymiseen, mutta normaali soitto löysyttää kielet. Normaalia?
 
Vaihdan kielet suhteellisen usein kaikki kerralla, ja venyttelen ne huolellisesti ennen kielilukkojen kiristämistä. Käytän DR tite fit 9-42 -settiä E-vireessä. Tallan viritys ja säätö on muutenkin tullut hyvin tutuksi vuosien varrella.
 
Muistikuvien mukaan uutena kitara pysyi vireessä tyyliin viikon lähestulkoon edes hienovirittimiin koskematta. Kultaako aika muistot vai pysyykö uusi talla niin paljon paremmin vireessä? Voisitteko jakaa vinkkejänne, miten saada vanhan tallan pitämään virettä paremmin?

 
katso niitä paloja satulassa, onko niihin kulunut uria?
kokeile kääntää ne vaikka 90 astetta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=193298