Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:BubbleBob
Alue:Aloittelijat
Aihe:Missä harjoitella soittamista?
Aika:23.08.2010 09:54
Sordino on ykkönen. Tässä "helppo" ehdotus akustiseen harjoittelupaikkaan.
Useissa kerrostaloissa on kellarissa massiivinen pommari ja jos kysyy taloyhtiöltä/talon omistajataholta voi saada poikkeuksena erikoisluvan suojan tilapäiskäyttöön. Satunnaista ja täysin harmitonta viuluharjoitusta (ethän roskaa, vedä känniä ja kutsu kaveriporukkaa straippaileen seiniä soiton tahtiin) voisin pitää tällaisen arvoisena. Kunhan ei jatku loputtomasti ja ilmoitat kun loppuu. Jos sovitaan nimellisestä korvauksesta niin maksat sen ajallaan.
Asiallinen, hyvin perustelu suusanallinen tai kirjallinen hakemus (ja mahdollinen puolestapuhuja - esim. vähän soittoa kuullut seinänaapuri on hyvä ja omistautunut apuri) auttaa kummasti.
 
Pelkkä betoniseinäinen pommari voi olla akustisesti karmea, mutta jos on sokkeloitu, tai siellä on kellarikomerot niin toimii. Tarvittaessa kaksi isokokoista ohutta vaahtokumilevyä (siistit patjat) oikeinaseteltuina (V) suojaavat korviasi ja niillä voit helposti muokata myös tilan sointia.
Huomioi että ilman yleisöä tilasointi on aina omat korvasi, jolloin hyvälaatuiset (akustisesti säädettävät) tulpat voivat olla hieno ratkaisu, esim. http://beatman.fi/product_details.php?p=185
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=193202