Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vallu-Veke
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Pedaalien säätäminen
Aika:21.08.2010 20:40
markkuliini: Tuttu juttu, tuo oli itsellä ihan isokin ongelma, että rideen soittaessa bassarin polkeminen vaikeutui. Tasapaino muuttuu kun haitsua alkaa polkemaan jalalla ja homma vaikeutuu, mutta bd-jalan kantapään laskeminen ja istuma-asennon tarkkailu helpotti paljon.
 
Kiitti noista mallibiiseistä. Olen laiska lukemaan nuotteja. Tosin, kun ei jaksa nuotteja lukea, niin saattaa luulla, että bonjasi korvalla jo sen jutun. No mennään siitä, mistä aita matalin, että oppii edes perusjutut ennen omia hautajaisia. Laiskana miehenä (tämän asian suhteen, en yleisesti) kuuntelen mallit ennemmin.
Juu zeppeliini-juttuja olen vähän jo yrittänyt opetellakkin. Osa on liian vaikeeta kauraa mannelle vielä, puhumattakaan Maikölistä.
 
Istuinkorkeuskin saattaa tosiaan olla avain ongelmiin.
Sä teet niin vaikeita bassarijuttuja, niin sulla on erilaiset ongelmat varmaankin tai eritason ongelmat. Mun on paljon helpompi tehdä bassarikuvioita, kun vedän oikealla rideen. Ihan tarkoituksella jätän haikat väliin, jos harjoittelen uutta bassojuttua. Jo aikoinaan (2v. sitten), kun tein Leevin harjoitteita (kirja lensi roskiin ja kuuntelin CD-levyä, kun laiska olen tässä suhteessa), niin kuuntelin ensin esimerkin, pause. Tein perässä bassojutun pelkästään soittamalla snarea ja bassarilla sitä kuviota. Katsoin jalkaa keskittyneesti. Sitten toistin muutamia kertoja ja otin sitten vasta haikat peliin.... Oikea käsi lepäsi alkuun. Eli ihan bassojalkaan yritin keskittyä periatteessa ensin. Haikka sotki sitä käyntiinlähtöä on mun kokemus.
Teillähän on ne alan koulut käyty, mutta luulen, että tässä harjoitteluvaiheessa työntyy ihan yleiset asiat esiin. Jollekkin on vaan helpompaa laittaa kroppa pelaamaan. Nämä on mun mielestäni aika vaikeita juttuja joskus kropalle.
Kädet tahkoo jotain ja jalat menee eri tahtiin. Koirat on tässäsuhteessa älykkäämpiä olen huomannut, mutta ihmiselle se teettää työtä ja harjoittelua paljon. Siis keskittyä 100% kahteen eriasiaan yhtäaikaa.
Sitä meinaan, että vaikeissa rumpukuvioissa saattaa olla kyse jo siitä, miten ihmisen oikea ja vasen aivopuolisko pelaa ja pelaako ne yhtäaikaa. Jos pelaa, meneekö käskyt jäseniin.
Vaikeita kuvioita voi kaikki harjoitella, mutta kaikki ei niitä opi.
Rumpalointi on aika kuningaslaji mun mielstäni just tässä, kun mennään siihen pisteeseen, että jalat soittaa biisiä eritahtiin ja erilailla, kuin kädet. Tilumiesten kikkalointi jää helposti toiseksi ;)
Ihan pohdiskelua vaan, kun töllö lakkas näkymästä ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=193181