Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tomaattiorava
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Nauhoittelun upgradeus.
Aika:21.08.2010 13:52
Tommittaja: Juu soitan siis sähkökitaraa ja haluaisin TODELLA sen paremman soundin. millaisia mikkejä suosittelette että heitän siihen vahvarin eteen? mikä ero konkkamikeillä ja noilla ei-kalvollisilla? mitä monitorit tekevät? tarvitsenko muuta kuin mikin ja tietokoneen + ohjelmat? auttaako mikin kautta nauhoittaminen äänen nopeuden muuttumiseen kuten line-inin kautta äänittäessä tapahtuu?
 
kertoilkaas. budjetti on vapaa. sillein 400€ ois kaikelle raja. monitoreita ei varmaan tarvitse (mitä niillä tekee? o_O) ja siis kertoilkaa mitä tarvitsen.

 
Haluat paremman saundin. Siis haluatko parampaa sun itse kitaran ja vahvistimen tuottamaa saundia vai oletko siihen tyytyväinen ja haluat saada sen narulle laadukkaampana?
Ensimmäisessä tapauksessa sä tarviit tietty semmoiset soittokamat joiden saundi miellyttää sun korvaa.
Jälkimmäisessä tapauksessa voit yrittää saada sun soitto / nauhotus tilasta paremman kuuloisen jotta itse mikin poimiva saundi on myös paremman kuuloinen ja kannattaa myös kokeilla miten narulle tuleva saundi muuttuu mikin sijainta ja asentoa vaihtamalla.
Se sitten minkälaista mikkiä kannattaisi käyttää riippuu myös aika pitkälti saundista mitä haet ja tyylistä mitä edustat.
Käsittääkseni kaikilla "tavallisilla" mikeillä on jonkinlainen värähtelevä kalvo, ei ainoastaan konkkamikeillä. Jos haluat enempi mietiskellä erilaisten mikrofonien ominaisuuksia ja eroja niin aiheesta kannattaa vähän lueskella. Google ja kirjasto on ystäviäsi.
Monitoreilla yleensä tarkoitetaan juuri monitorointia varten suunniteltuja kaiuttimia jotka eroavat varsin paljon tavallisista kotistereo-kaiuttimista. Monitoreiden tehtävänä on toistaa ääni ja stereokuva juuri sellaisena kuin se on, ilman että mitkään taajuudet korostuvat tai hukkuvat muiden alle. Tässä sun tilanteessa sijoittaisin ensin kyllä ihan muihin juttuihin ja miettisin monitorien ostoa vasta myöhemmin kun muut perusasiat ovat kunnossa.
Mutta tommonen perushyvä kitaran äänityssyteemi ois luultavasti semmonen että hommaat kelvollisen mikin sekä jonkin sopivan äänikortin missä hyvät etuasteet mikin ja tietokoneen väliin.
Aika peruskattaus ois vaikka esim. tämmönen
http://www.thomann.de/fi/shure_sm57_lc.htm
http://www.thomann.de/fi/maudio_fast_track.htm
Toki jos haluaa enempi sijoittaa niin sitten kannattaa ettiä jotain kalliimpaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=193183