Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jaakkor
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Hauska projekti valmistui
Aika:20.08.2010 16:01   (muokattu 20.08.2010 16:02)
Jasoniitti: Jälleen, etten sanoisi, köh... omalaatuinen toteutus, mutta omalla tavallaan tyylikäs peli! Mistä sinulla näitä ideoita kumpuaa?
 
Kiitos vaan.
 
Ideat ehkä tulee siitä, että minusta on kivempi rakentaa jotain vähän telecasterista ja stratocasterista poikkeavaa. Siis en yhtään halveksu heitä jotka rakentaa sellaisia. Enemmänkin nostan hattuja niille joilla löytyy taitoa rakentaa esimerkiksi hieno telecaster. Ja varmasti toinen syy siihen miksi en niitä rakenna on se, että minun taitoni ei välttämättä niihin riitä (eikä työkalutkaan).
Korvaan siis taidottomuutta hulluilla ideoilla. Sitä paitsi vaikka sikarilaatikko kitaran tekeminen on loistavaa harjoitusta kitaran rakentamiseen(lue halpaa harjoittelua).
Niin, kolmas syy on sitten raha. Jotta halvalla saa hyvää, pitää olla idearikas.
 
Neljäs juttu on että kuuntelen paljon tuollaista 1900-luvun alun folkkia ja bluesia. Silloin kun soittimena oli sitä mitä osattiin rakentaa tai mihin oli varaa. Siinä maailmassa sen soittimen ei tarvitse olla niin viimeisen päälle ja saa olla vähän rumakin. Toinen kieli on plussaa mutta yhdelläkin pärjää.
 
Viides syy tällaisten rakentamiseen on se että en ole mikään huippu soittaja. Soitan mieluummin diddley bowia kuin kitaraa.
 
Ja ehkä tärkein syy on se, että rakentaminen on kivaa:) Kiva ja uusi harrastus
 
Yksi idea minulla on jo valmiina. Stroh-viulun iden laittaminen kitaraan tai diddley bowiin. En tiedä toimiiko, mutta aion yrittää.
Stroh-viulusta hyvä video:
http://www.youtube.com/watch?v=deiPK-9qZjc
tai
http://www.youtube.com/watch?v=pRMzjKXtPCE&feature=related
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=193163