Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JoeQPublic
Alue:Jazz
Aihe:Birdland Helsinki
Aika:20.08.2010 14:16
GhostOfTheSun: Hieno paikka. Hyviä bändejä ja jengiä nuorista vanhuksiin.
 
Mitä nyt jokusen kerran olen käynyt niin hyvä meininki. Kotimaisista jäänyt erityisesti mieleen Jussi Fredrikssonin Busy Turtles. Jussi Kannaste oli trion vahvistuksena. Erittäin maukasta sävellystä, sovitusta ja hioutunutta komppityöskentelyä, jota Kannasteen foni hyvin täydensi.
 
Mitä soiton kokonaisuuteen tulee, itse laittaisin vaikkapa tuon bändin laadullisesti ainakin samalle viivalle kuin New Yorkin Esperanzan, "jazzin toivon" (hs) jota kävin myös tsekkailemassa. Vaikka basistimimmi E oli erittäin taitava ja kaunis, en ihan lämmennyt bändin ex-klasaripianistin tavalle käsitellä biisejä, ei oikein saanut harmonioista sooloissaan olennaista irti vaikka esim. Shorterin biiseissä pitäisi ainesta olla, rumpalikin keskittyi jotenkin enemmän henk.koht. kikkailupuolelle kuin rytmisen yhteistyön ylläpitämiseen... Triossa tommoiset asiat korostuu. Mutta siis tämä vain osoituksena, että Suomen jazzareilla on paljon sanottavaa, vaikka vertailisi Jenkkilän nykyparhaimmistoon. Ja kaiken kaikkiaan BL:llä erittäin hyvä linja bändivalinnoissa näin innokkaan harrastajan vinkkelistä.
 
Aivan loistava juttu oli, että paikka oli jazzkeikaksi erittäin turvoksissa - hyvin markkinoitu ja kiva nähdä että homma toimii. Porukka tuli isolla joukolla kuuntelemaan ja kuitenkin aika kunnianhimoista jaskaa!!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=190809