Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kitaraa jazz -musisointiin
Aika:19.08.2010 22:38
Katharsis: Archtop on erityisen herkkä kielten/plektran/tatsin vaihteluille. Sillä saa soundia muunneltua taatusti vähintään yhtä paljon (ellei enemmänkin) kuin flat topissa, jolloin varmasti sopii muihinkin tyyleihin kun vaan jazziin. Se sopivan soundin löytäminen voi sitten olla hieman vaikeampaa jos on tottunut "rämpyttämään".
 
http://www.youtube.com/watch?v=EOaXOXE9ITg

 
Tätä täytyy kompata, koska juuri tuollainen kokemus minullakin on. Olen soittanut vain edullisen pään Archtop kitaroita (+/- 1000€) mm. tässäkin ketjussa mainittu Gretsch G100 ja muutamia muita ja juuri soitinten inspiroivuus näissä konserttikitaroissa kiinnitti huomiotani. Ne siis todella reagoivat vahvasti soittokosketukseen. Voin vain kuvitella miten hienolta jotain oikeaa kallista ja kokopuista Gibsonia olisi soittaa, kun nämä edullisetkin on näin mageita.
 
Toki täytyy sanoa, että kun tyyppäsin ovaaliaukkoista Sagan valmistamaa tasakantista gybsy-jazzkitaraa (semmoista Djangon käyttämän näköistä), jossa oli intian ruusupuu kroppa ja vissiin kuusikansi, niin olipahan herkkä soitin sekin. Hintakaan ei ollut musafasulla kunjoku 1400 erkkiä. Tuumailin, että pistän vielä joku päivä itsellenikin sellaisen (kai sillä bluesitkin taittuu).
 
Noissa archtoppisissa konserttikitaroissa on vaan jonkin verran hiljaisempi ääni kun tasakantisissa akustisissa (ainakin jumbo ja drednoughteissa).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=189516