Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:Mahlerin sinfoniat eivät sytytä
Aika:19.08.2010 18:37   (muokattu 19.08.2010 18:56)
baron: Mikä megaa vaivaa? Ihan ymmärrettävä järkevä kirjoitus!
 
Ehkäpä se johtuu vain siitä että siteerasin ulkomuistista säveltäjä-professori salmenhaaran tekemiä johtopäätöksiä säveltäjän omien lausumien pohjalta tämän todettua ettei ollut tullut vain sen vuoksi tapaamaan mahleria että tämä olisi luullut hänen vain halunneen tarjota tälle omia teoksiaan johdettavaksi. Mahlerilla oli kuitenkin paljon karumpi käsitys hänestä säveltäjänä kutsuessaan tätä musiikkimaailman ulkopuolella kasvaneeksi kansallisneroksi josta pidettiin aivan liikaa hälyä. Vaikkei tämä ollutkaan tutustunut arvioitavansa sinfonioihin otaksuttavasti lainkaan eikä johtanut laajamuotoisempia teoksia saati sitten viulukonserttoakaan.
 
Muutoin en mielelläni kirjoita säveltäjistä joihin minulla ei ole mitään suhdetta, joilla ei ole mitään annettavaa, eivät kosketa, puhuttele tai avaudu ja jotka ymmärrettävistä syistä johtuen eivät tällöin kuulu suosikkeihini mikäli sellaista outoa käsitettä voi oikein mieltää sikäli kun vain pieni osa säveltäjien tuotannosta on milloinkaan tullut mahdolliseksi millään tavoin edes arvioida ja pistää vaakakuppiin kapean ohjelmistotarjonnan vuoksi josta jälkipolvet eivät ole olleet vastuussa ohjelmiston ollessa vanhaa historiallista perua muinaisilta ajoilta ja pienen piirin päätäntävallassa muotoutunutta, johon hyvän ymmärryksenkään omaavat kultivoituneet intellektuellit kuuntelijat ja taiteennautiskelijat eivät voi vaikuttaa sikäli kun ovat koskaan edes voineet.
 
ohjelmiston runko kun näet lähinnä perustuu vain siihen mikä orkesterimuusikosta tuntuu miellyttävältä soittaa tai kapellimestarista vispata eikä ole liian komplisoitua harmoniselta rakenteeltaan käsittämättä paljon kromaattisia muunnoksia ja pidätyksiä sisältäviä harmonioita siis stimuloiden vain kosketusaistia älyn sijasta mitä tulee kansalliseen myöhäiasromanttiseen musiikkiperintöömme. Ymmärsitkö kritiikkini kärjen? Paljon on lukkoon lyötyjä toiveita. vähän niitä joista valita nuo toiveet.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=192398