Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Old Guitar
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kitaraa jazz -musisointiin
Aika:18.08.2010 23:11   (muokattu 19.08.2010 01:55)
Se nyt on aivan sama millä lootalla jatsia soittaa... Soittaa vain mahdollisimman monta nuottia per sekuntti, soitetuista sävelistä ei tarvi huolehtia, kunhan ne eivät liiaksi muistuta minkäänlaista melodiaa.
 
vitsi, vitsi, vitsi, mutta
 
Miksi siis tyytyä ns. 'jazzkitaran' yksitoikkosempaan sointiin, kun voisi värittää soittoaan (myös jatsia) sävykkyydeltään ja soinniltaan monipuolisemmalla laatuakustisella? Ja kai sitä nyt muutakin välillä haluaa soitella, kuin jatsia?
 
No, kai se riippu vähän minkätyylistä jatsia soittelee, mutta omasta mielestäni ainakin nuo vanhat jatsin ikivihreät, melodiset kappaleet soivat paremmin perinteisillä akustisilla, mutta jos vetelee Djangon tyyliin, niin silloin toki tyyliin voi sopia paremmin joku tuon Eastmanin tyylinen soitin. Luohan itse soitinkin jo oikeaa tunnelmaa, kun kyseessä on blues tai jazz ja onhan kantrilaulajilla koreat Gibson jumbonsa sekä bluegrass-soittajilla taas omat perinnesoittimensa tunnelman luomiseksi ja hengen löytämiseksi.
 
Eri musiikkityylien soittajat koreilevat myös erilaisilla vaatetuksilla, jotka korostavat katu-uskottavuutta tai sen puutetta. Tavalliset ihmisetkin tuovat usein vaatetuksellaan esiin toiveitaan siitä millaisina he haluavat itsensä nähdä muiden silmin katsottuna, joten on ihan luonnollista, että kitarakin valitaan tyylilajin mukaan, mutta kuitenkin soinnin pitäisi olla se tärkein asia.
 
Musiikissakin itse musiikki pitäisi olla pääasia, mutta kun kuuntelee ja katselee nykypäivän artisteja, niin tilanne on aivan päinvastainen. Entäs sitten nämä vanhat konkarit, jotka kantavat tyyliänsä eläkepäiviin asti, varsinkin nämä heviveijarit vaikuttavat hupaisilta nahka ym. rekvisiittoineen. Bändeistä ja artisteista on luotu niin vahvoja brändeja, että ulkoasua ja musiikkia ei sovi muuttaa, jotta menestys taataan, kunnes noutaja saapuu ja kaikki saavat haluamansa: levy-yhtiöt, artistit ja yleisö. Tosin yleisö pääsee rahoistaan, kun taas artistit ja levy-yhtiö kartuttavat kassaansa. Sehän se on sitä showbusinesta.
 
Muistan joskus sellaisenkin bändin kuin Beatles, joiden asusteet ja musiikki muuttuivat vuosien saatossa bändin jäsenten ikääntyessä ja elämänkokemusten karttuessa. Sehän onkin ihan normaalia, mutta nykyajan beatles soittaisi samaa alkuaikojensa jee-jeetä, heilutellen beatlestukkaansa koko loppuikänsä ja tietenkin pukeutuisi puvuntakkeihin ja solmioihin.
 
Näinä päivinä, kun ihmisen kehitys näyttää loppuvan tuossa 20-vuotiaana, jonka jälkeen musiikkimaku, eikä pukeutuminen enää muutu on parempi olla hiljaa ja mennä vaikka nukkumaan...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=189516